Харьков

Где находят работу переселенцы в Харьковской области?

5 октября 2017 08:08

В рамках робочого візиту до міста Харківський обласний центр зайнятості відвідали представники Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) на чолі з директором відділу економічного зростання USAID/Ukraine Фархадом Гауссі. Обговорили можливості щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб, їх професійного навчання та працевлаштування.

Заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих розповів про напрацювання Харківщини в питаннях зайнятості внутрішньо переміщених осіб. Так з березня 2014 року по вересень нинішнього року служба зайнятості Харківщини допомогла працевлаштуватись більш ніж 40% переселенців, що звернулись до служби зайнятості. Внутрішньо переміщені особи знайшли роботу на підприємствах комунальної сфери, в закладах освіти, охорони здоров’я, фермерських і сільськогосподарських підприємствах, банківських установах та інших підприємствах.

«Працевлаштуванню переселенців вдається сприяти завдяки сучасним формам роботи, які використовує служба зайнятості для цієї категорії. Це професійне навчання, залучення до тимчасових та громадських робіт, професійно-орієнтаційні послуги, а також співпраця з волонтерськими організаціями. Нині на обліку у центрах зайнятості Харківщини перебуває 460 осіб», – повідомив А. Толстих. 

Інформували і про можливості пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб. Особи, які належать до цих категорій, можуть отримати одноразову фінансову допомогу у розмірі 64 тисяч гривень для започаткування власної справи. Закордонних візитерів запросили відвідати Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. А в обласному центрі зайнятості ознайомили із роботою відділу організації надання послуг роботодавцям та Інформаційно-консультаційним центром державної служби зайнятості.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling