Экономика

Дело киевского таможенника-взяточника передано в суд

3 октября 2017 08:14

Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 345 та ч. 3 ст. 368 КК України стосовно отримання хабаря співробітником Київської митниці та вчинення ним опору при затриманні, передано військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України до Голосіївського районного суду м. Києва.

Головний державний інспектор М., одного з відділів оперативного реагування управління протидії митним правопорушенням Київської митниці, під час виконання своїх службових обов’язків висловив вимогу директору комерційної структури гр. М. щодо надання йому винагороди за не створення штучних перешкод під час оформлення і переміщення товарів через митний кордон України. 

Розуміючи, що працівником Київської митниці можуть бути вчинені протиправні дії, підприємець звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів.  Після чого, військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України було зареєстровано кримінальне провадження і підконтрольно здійснювалися заходи по викриттю злочинної діяльності митника.

Таким чином, діючи з метою особистого та незаконного збагачення, співробітник Київської митниці неодноразово одержував від підприємця грошові кошти (загальна сума 7850 доларів США). 

В результаті проведення військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України спеціальної операції разом зі Службою безпеки України, хабарник був затриманий. Під час затримання він чинив опір та завдав одному з  оперативних працівників Служби безпеки України  тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Довідково:
-    санкція ч. 2 ст. 345  Кримінального Кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу або його близьким родичам тяжкого тілесного ушкодження у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків), передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років.
-    санкція ч. 3 ст. 368  Кримінального Кодексу України (діяння, передбачене частиною першою або другою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling