Политика

В МО рассказали, кто и зачем "сохранил" взорвавшийся арсенал в Калиновке

28 сентября 2017 22:22

Впродовж 2011-2012 року фінансування військової частини поблизу Калинівки, фактично не здійснювалось, а у 2012 році арсенал мав бути розформований. Таке рішення було прийнято колишнім керівництвом Збройних Сил України, яке планувало частину боєприпасів, які тут зберігались, продати, решту утилізувати, а залишки перемістити на інші місця зберігання. Про це в ході брифінгу розповів начальник Озброєння Збройних Сил України генерал-майор Микола Шевцов.

- Впродовж років Незалежності України питаннями зберігання боєзапасу, розбудовою складів та арсеналів, особливо ніхто не займався. В основному направленість була на продаж, утилізацію. Ця військова частина у 2012 році мала бути розформована. Але у 2015 році Начальник Генерального штабу Збройних Сил України прийняв рішення відмінити розформування цієї частини і почати її обладнання як арсеналу для зберігання боєприпасів. У 2014 році було виділено близько 625 тис грн на підтримання першочергових заходів, які забезпечують безпеку арсеналу. В 2015 році - 760 тис грн на обслуговування цього арсеналу. У 2016 році сюди було вже виділено 2 млн 275 тис грн і у 2017-му – 25 млн грн, які було сплановано використати для забезпечення в першу чергу засобів раннього виявлення, - зазначив генерал-майор Микола Шевцов.

За його словами вже найближчими днями розпочнеться монтаж вишки, на яку буде встановлено систему раннього виявлення, засоби боротьби з безпілотними літальними апаратами. Підготовчі роботи були проведені ще до настання надзвичайної ситуації.

- Це перший арсенал, на якому ми впроваджуємо таку новітню систему і до кінця року всі арсенали будуть обладнані засобами раннього виявлення, - зазначив начальник Озброєння Збройних Сил України.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling