Политика

Генпрокуратура: Лавринович может сбежать

27 сентября 2017 22:19

Старший прокурор ГПУ Олексій Донський різко засудив рішення Апеляційного суду Києва, що дозволяє екс-мінстру юстиції Олександру Лавриновичу вийти на свободу із СІЗО:

«Ми вважаємо, що ті докази, які у нас зібрані підтверджують підозри. Тому рішення Печерського суду мало бути залишено в силі. Це з точки зору закону та доказів. Але головна суддя вже раніше відпустила беркутівця, який потім втік. Через це наш департамент вніс її до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Також був відпущений ще один співробітник «Беркуту», який більше 1,5 року знаходився в розшуку. Тому від неї ми могли очікувати різних речей. 

Ми не бачили рішення та пояснення, але вважаємо його просто ганебним. Як тільки побачимо мотивацію, зможемо далі коментувати. З точки зори неочікуваності з приводу головуючої, яка вже неодноразово допускала подібні речі, можна очікувати всього, що завгодно. 

Ми неодноразово підкреслювали наявність ризику втечі Лавриновича. Особливо враховуючи факт, що троє підозрюваних по цій справі вже втекли. Я говорю про Богатиря та Януковича. Ризик втечі є дуже високим. Тому усю відповідальність за можливу втечу Лавриновича або перешкоджання у інший спосіб буде нести ця колегія суддів. Ми зробили все від нас залежне», — повідомив телефоном Старший прокурор ГПУ Олексій Донський в ефірі Громадського радіо.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling