Экономика

Суд Киева подтвердил законность взыскания с "Газпрома" почти 80 млн гривен

27 сентября 2017 15:03

Господарський суд міста Києва підтвердив законність стягнення з «Газпрому» 79,8 мільйона гривень. Про це міністр юстиції Павло Петренко повідомив на своїй сторінці у Facebook, пише Главное.

"Буквально кілька хвилин тому Господарський суд міста Києва підтвердив законність стягнення з «Газпрому» 79,8 млн грн", -  написав Петренко.

Він пояснив, що йдеться про дивіденди російського газового монополіста в АТ «Газтранзит», які були стягнуті в бюджет України.

"Продовжуємо виконання судового рішення по стягненню з російського газового монополіста в бюджет України 171 мільярда гривень", -  підкреслив міністр юстиції.

Як повідомлялося, 28 квітня загальні збори акціонерів "Газтранзиту" ухвалили рішення направити 90% чистого прибутку за 2016 рік у розмірі 209 млн грн на виплату дивідендів.

У червні суд заарештував 33,3 млн грн акцій "Газтранзиту" і стягнув 80,8 млн грн дивідендів "Газпрому" у рамках стягнення з нього 172 млрд грн штрафу. З огляду на частку "Газпрому" 40,2% акцій в капіталі "Газтранзиту", він отримає 84 млн грн. Після утримання податку сума дивідендів, що підлягає виплаті, становить 79,9 млн грн. Суд вирішив, що заява виконавчої служби про списання дивідендів задоволенню не підлягає, оскільки станом на 31 травня перелік акціонерів "Газтранзиту", які мають право на отримання дивідендів за 2016, не визначений.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling