Экономика

Гройсман: Бюджет 2018 предусматривает 3% роста ВВП, но этот рост может быть больше

25 сентября 2017 07:57

Запропонований Урядом проект державного бюджету на 2018 рік передбачає ріст економіки України на 3%, але за умов ухвалення системних рішень до кінця поточного року, таке зростання може бути більшим. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі одного з загальнонаціональних телеканалів.

«Ми чесно внесли бюджет в Парламент 15 вересня, будемо декілька місяців спілкуватися з депутатами, експертним середовищем, аби цей документ став максимально якісним, - сказав Глава Уряду.

Він підкреслив, що запропонований бюджет – це бюджет зростання, заснований на розвитку економіки, а не збільшенні податкового навантаження.

«Якщо ухвалимо низку системних рішень, ми можемо збільшити економічне зростання, - запевнив Володимир Гройсман. - Бюджет 2018 року – це серйозний крок вперед до економічно стабілізації та подальшого росту».

Глава Уряду нагадав, що в документі закладені великі програми підтримки ключових галузей економіки та соціальної сфери. Йдеться, зокрема, про збільшення зарплат вчителів на 25%, подальше розширення програми «Доступні ліки», а також про широку підтримку аграріїв – від фермерських господарств та тваринницьких комплексів до машинобудівних підприємств, які можуть забезпечити селян сучасно технікою.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling