Харьков

Полиция поймала харьковских налоговиков на взятке в 20 тыс. долларов (фото)

17 сентября 2017 16:56

За непритягнення бізнесмена до відповідальності вони вимагали та одержали 20 тисяч доларів США неправомірної вигоди. При затриманні посадовці фіскальної служби намагалися втекти.

Оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно з працівниками УЗЕ в Одеській області та  Військовою прокуратурою Харківського гарнізону припинили злочинну діяльність посадовців  ГУ ДФС у Харківській області. Вони організували схему вимагання та отримання неправомірної вигоди за непритягнення до відповідальності за виявленими порушеннями, а також за подальше невтручання у господарську діяльність суб’єктів підприємницької діяльності.

Під час слідства у кримінальному провадженні правоохоронці встановили, що слідчим підрозділом ГУ ДФС у Харківській області було відкрито кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків. У серпні слідчими ГУ ДФС були проведені санкціоновані обшуки, вилучені кошти та інші матеріальні цінності.

Щоб підприємець не поніс відповідальності, посадовці слідства ГУ ДФС за 20 тисяч доларів США погодилися закрити кримінальне провадження та в подальшому не втручатися в його господарську діяльність.

Правоохоронці задокументували, що слідчі управління фіскальної служби Харківщини залучили посередника.  Підприємець передав 20 тисяч доларів США посереднику, що знаходився у Херсонській області. Такі заходи були вжиті зловмисниками для маскування корупційної діяльності.

Наразі обох слідчих затримано. Тривають слідчі дії.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling