Общество

Яровой проинспектировал работу Единого аналитического сервисного центра МВД на Донбассе (фото)

13 сентября 2017 17:02

«Центр функціонує на базі Єдиного аналітичного сервісного центру (UASC), створеного при управлінні поліції Донеччини. Поки він єдиний в Україні, а за рівнем свого технічного забезпечення – четвертий у світі», - наголосив Сергій Яровий.

 Наразі до центру підключено 180 камер відеоспостереження.

«До кінця року кількість підключених камер збільшиться до 200. Принципово важливим є обладнання контрольних пунктів в’їзду-виїзду системами відеоспостереження», - підкреслив перший заступник міністра внутрішніх справ.

Зокрема, за допомогою камер поліцейські зможуть в режимі реального часу відстежувати переміщення автомобілів, які з тих чи інших причин розшукуються правоохоронцями. Йдеться про розшук викрадених авто, а також тих транспортних засобів, водії яких порушили Правила дорожнього руху або причетні до скоєння злочину.

Система дозволяє фіксувати і обробляти досить значні масиви інформації одразу за кількома параметрами: оточуюча обстановка (пора доби, погодні умови), обробка інформації про тип, марку, модель і колір автомобіля, його номерний знак. Крім того, система дозволяє проводити пошук збігів за обличчями тощо.

Також система дає змогу робити аналіз необхідної інформації упродовж відрізку часу, заданого оператором. У разі виявлення розшукуваного автомобіля система виділяє номерний знак автомобіля-порушника червоним кольором та інформує оператора звуковим сигналом.

Сергій Яровий зазначив, що використання такої системи є дуже корисним в роботі поліції. Вона виконує превентивну функцію, аби поліцейські могли протидіяти будь-якому порушенню.

«Всі процедури, які ми робимо, знаходяться у рамках чинного законодавства. Ці дані будуть доступні винятково тоді, коли відбуваються правопорушення. І на сьогоднішній момент особливо у містах, які розташовані неподалік від лінії бойових дій, ми віддаємо пріоритет спочатку забезпеченню безпеки», – додав перший заступник міністра внутрішніх справ. 

Наразі в Єдиному аналітичному центрі працюють 52 оператори та 17 диспетчерів. З моменту відкриття центру ( з 24 грудня 2016 року) вони прийняли та обробили 189 тисяч дзвінків.

Безкоштовний  мобільний додаток «Поліція 102» сьогодні доступний в двох областях – Донецькій та Закарпатській. Ним користуються понад 2 тисячі людей, які зверталися за допомогою до поліції більше 300 разів.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling