Новости

Порошенко поздравил семью танкиста с профессиональным праздником (фото)

10 сентября 2017 17:24

Євген та Валерія Межевікіни виховують двох дітей: доньку Вероніку, 2009 року народження, та сина Андрія, 2011 року народження.

Глава держави поспілкувався з родиною, оглянув їх нову квартиру та поцікавився планами дітей на майбутнє. Син героя Андрій розповів Президенту, що так само як і батько хоче бути танкістом.

Петро Порошенко зауважив, що сьогодні приїхав в гості на запрошення глави родини.

«Євген найкраще в Україні вміє водити танк. Ми знаємо, яке сьогодні в Україні свято – День танкіста. А тато ваш – найкращий в Україні танкіст. Не лише найкращий танкіст, а ще й Герой України», – зазначив Президент.

Він нагадав, що у березні 2014 року Євген Межевікін командував танковою ротою, а вже сьогодні він є заступником командира 1-ї окремої танкової бригади.

«Так найкращі воїни і найкращі українські танкісти стають високими воєнними начальниками», – додав Президент.

Глава держави привітав Євгена Межевікіна та всіх військовослужбовців-танкістів зі святом.

«Вся Україна знає, що з вашим татом пов’язані всі найбільш напружені місця, де відбувались бойові дії у 2014-2015 роках і відбуваються зараз. Це не просто Донецький аеропорт, де ваш тато врятував десятки життів, евакуйовував поранених. Це і Піски, Тоненьке, Водяне – ті місця, які сьогодні знає кожен українець», – підкреслив Петро Порошенко.

Герой України Євген Межевікін неодноразово виконував бойові завдання в районі проведення АТО. Зокрема, під час здійснення штурму н.п. Піскі влітку 2014 року, виконуючи обов’язки командира 4-ї батальйонної тактичної групи 93 окремої механізованої бригади, він отримав контузію і пошкодження внутрішніх органів. Але незважаючи на поранення він продовжив управління підпорядкованими підрозділами та забезпечив успішне виконання бойових завдань.

Після лікування відразу повернувся в район проведення АТО. Неодноразово під безперервними обстрілами противника, в складних умовах забезпечував підвезення боєприпасів та продовольства захисникам Донецького аеропорту, здійснив евакуацію підбитої БМП-2 з екіпажем зі злітно-посадкової смуги аеропорту. Під час артилерійського обстрілу противника в районі н.п. Тоненьке, ризикуючи власним життям, локалізував пожежу, що виникла на складі боєприпасів, і врятував особовий склад і техніку. В жовтні 2014 року в районі н.п. Опитне з метою евакуації техніки та особового складу підрозділу однієї з аеромобільних бригад Високомобільних десантних військ здійснив прорив смуги оборони противника та забезпечив евакуацію особового складу та двох БТР-80.

Євген Межевікін безпосередньо в зоні АТО організував допідготовку танкових екіпажів: здійснював їх підготовку та передавав особовому складу свій бойовий досвід з урахуванням особливостей та умов ведення бойових дій на сході держави. Під безпосереднім керівництвом офіцера та за його безпосередньої участі здійснювався ремонт та відновлення техніки.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling