Харьков

Стали известны объемы реализованной на Харьковщине промышленной продукции

6 сентября 2017 15:02

У січні–липні 2017 р. підприємствами області реалізовано промислової продукції на 91,0 млрд.грн. У загальнодержавному обсязі реалізованої продукції частка Харківської області складає 7,7%. За цим показником область посідає 5 місце після Дніпропетровської, Донецької, Запорізької областей та м. Києва.

Із загального обсягу реалізації на продукцію переробної промисловості припадає 50,7%, добувної промисловості і розроблення кар’єрів – 29,7%, підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 18,3%, підприємств з водопостачання; каналізації, поводження з відходами – 1,3%.

У структурі реалізації продукції переробної промисловості переважає продукція провідних для області видів економічної діяльності: виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів та машинобудування (крім ремонту і монтажу машин і устаткування), питома вага яких складає відповідно 35,4% (або 16,3 млрд.грн) та 19,5% (9,0 млрд.грн).

До десяти найкрупніших за обсягами реалізованої промислової продукції підприємств області входять: Філія Газопромислове управління "Шебелинкагазвидобування" ПАТ "Укргазвидобування", ПрАТ "Філіп Морріс Україна", АК "Харківобленерго", ТОВ "Харківгаз збут", Виробничий підрозділ "Шебелинське відділення з переробки газового конденсату та нафти" Філії "Управління з переробки газу та газового конденсату" ПАТ "Укргазвидобування",   КП "Харківські теплові мережі", Структурний підрозділ ТОВ "Еско-північ" у с. Ординка, Зміївська теплова електрична станція ПАТ "Центренерго",  ПАТ "Харківська ТЕЦ-5" та ЗАТ "Виробнича компанія "Укрнафтобуріння", на які припадає 52,4% обсягу реалізації.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling