Экономика

В Украине модернизировали очередные вертолеты для НГУ, спасателей и ВСУ (видео)

29 августа 2017 11:23

Державне підприємство "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", що входить до складу ДК "Укроборонпром", спільно з науковими установами Міністерства оборони України диверсифікує компоненти російського виробництва модернізуючи для ЗСУ вертольоти Мі.

З метою реалізації програми імпортозаміщення в частині агрегатів системи управління двигунами Мі-24 фахівцями підприємства був розроблений проект бюлетеня по заміні електронних регуляторів двигунів. На початку квітня 2017 року  на  "Авіаконі" успішно пройшли  контрольні випробування модернізованого вертольоту Мі-24ПУ1 з встановленими вітчизняними агрегатами системи управління двигунами. Нині цей вертоліт вже передано до Армійської Авіації  Командування  Сухопутних військ Збройних Сил України. Мі-24ПУ1 призначений для підвищення мобільності підрозділів сухопутних військ та забезпечення їх вогневою підтримкою на полі бою.

На службу в ЗСУ від ДП "Авіакон" надійдуть й модернізовані Мі-8МТ, на яких також диверсифікують російські компоненти та виконують цілий комплекс доробок  з метою поліпшення характеристик та доводять їх до рівня сучасних експлуатаційних вимог. В липні 2017 року на базі Державного підприємства "Авіакон" були проведені контрольні випробування вертольоту Мі-8МТ із встановленим реєстратором   вітчизняного виробництва. 

На даний час на базі підприємства "Укроборонпрому" за участі Державного науково-випробувального центру ЗС України проходять контрольні випробування модернізованого вертольоту Мі-8МТ з встановленим новими метеолокатором, спутниковою навігаційною системою та резервною радіостанцією. Нове обладнання встановлюється згідно з проектами бюлетенів, розроблених фахівцями ДП “Авіакон”. Вертольоти Мі-8МТ(МТВ) складають основу вертолітної військово-транспортної авіації багатьох країн світу та відзначаються своєю потужністю та надійністю, а також мають значний запас міцності. Після затвердження Акту контрольних випробувань планується введення бюлетеня в дію, що дозволить встановлювати прилад на вертольоти ЗСУ.

До кінця 2017 року ДП "Авіакон" модернізує та передасть військовим 7 одиниць Мі-8МТ для армійської авіації, по одному такому вертольоту також отримають Нацгврадія та ДСНС.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling