Политика

В Украине испытали вооруженный ракетами БТР-беспилотник (фото)

26 июля 2017 18:05

ДК “Укроборонпром” провів випробування бойового модулю з новим типом озброєння для вітчизняної бронетехніки для запуску ракет РС-80, від ДАХК “Артем”, що входить до складу “Укроборонпрому”. Для тестування нового бойового модулю був задіяний “Фантом-2”.

Оновлена версія безпілотного БТРу, який є проривною технологією українського оборонного комплексу, отримала важливі зміни, які, ще до початку державних випробувань, запропонували внести у “Фантом” українські військові для збільшення його бойових можливостей.

“Фантом-2” отримав нову колісну формулу 8х8, замість 6х6 у першій версії. Це дозволяє розмістити на ньому більше корисного навантаження, встановити потужнішу зброю. Завдяки збільшеним габаритам розробникам вдалось встановити більш потужну силову установку та збільшити запас автономного ходу. Це дозволило значно підвищити ходові якості “Фантому” та покращити його прохідність.

Стрільби з нового бойового модулю повинні були довести можливість встановлення на нову платформу більших за габаритами та масою бойових модулів. Під час практичних стрільб бойового модулю з ракетами РС-80, які здатні створювати ефект бойового “Граду” на полі бою, були уражені задані цілі та повністю перевірена робота модулю у польових умовах, включаючи балістичні показники.

В цей же час, “Фантом-2” підтвердив закладені розробниками характеристики, витримавши випробування, та довів ефективність модульного підходу у розробці озброєння, яке дозволяє за короткий час пристосовувати “Фантом” не тільки під різноманітну зброю, а і під різні задачі, від знищення противника, до евакуації поранених.    

Маємо зазначити, що “Фантом” вже готується до проходження державних випробувань з автоматичним кулеметом великого калібру та інтегрованим високоточним ракетним озброєнням. Наразі команда інженерів займається доукомплектацією нової платформи та тестуванням її ходових характеристик і систем управління.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling