Общество

В миграционной службе рассказали, когда исчезнут очереди за биометрическими паспортами

24 июля 2017 16:29

Про це заявив речник Державної міграційної служби України Сергій Гунько, передає espreso.tv.

"Зараз ми маємо поєднання двох факторів - ажіотаж, пов’язаний з "безвізом", і туристичний ажіотаж. Туристичний сезон щороку в цей період є піковим для оформлення закордонних паспортів. Туристична складова піде на спад вже за тиждень-два. І вже на початку серпня цієї туристичної складової не буде. Коли завершиться психологічна складова - важко прогнозувати. Але ми думаємо, що вже у серпні будемо мати суттєве полегшення ситуації", - повідомив Гунько.

За словами представника служби, нинішній ажіотаж з отриманням біометричних паспортів "не має нічого спільного з виїздом українців до країн Європейського союзу".

"Статистика перетину кордону набагато менша, аніж статистика оформлення закордонних паспортів. Тому цей ажіотаж має психологічні причини, психологічний характер. У будь-якому випадку - це тимчасове явище. Насамперед треба розуміти, що близько 12 мільйонів українців мають на руках закордонні паспорти, з них понад чотири мільйони - біометричні паспорти. За кордон виїжджає в рази менше", - повідомив Гунько.

Він зазначив, що міграційна служба України радить громадянам без нагальної необхідності почекати з оформленням паспортів, утриматися від стояння в чергах і оформити документи пізніше у більш комфортних умовах.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling