Общество

В Нацгвардии показали, как готовят мотивированных офицеров запаса (видео)

20 июля 2017 08:58

На базі навчального центру Академії тривають польові збори зі студентами, що навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу. На тактичному полі майбутні офіцери запасу спробували свої сили в наступальному бою і спорудженні окопів.

Тактичне поле було розподілено на навчальні місця. На своєму місці полковник Андрій Чухлатий відпрацював зі студентами дії механізованого взводу в загальновійськовому бою, наступальний і оборонний бої. Зокрема він навчав тому, як командир взводу має управляти боєм у наступі.

«На практичних заняттях відчувається становлення майбутніх офіцерів, і в фізичному плані, і в людському, і в плані майбутніх захисників нашої держави», – зазначив полковник Андрій Чухлатий.

Офіцери запасу набували знань та навичок із загальної тактики. На різних штучно створених перешкодах навчаємі вивчали, як долати мінно-вибухові загородження, розгортання з предбойового у бойовий порядок, дії взводу і механізованого відділення під час долання зараженої ділянки місцевості. Аби подолати забруднену ділянку місцевості, студенти вдягали засоби індивідуального захисту. Паралельно, інша група відпрацьовувала дії механізованого взводу під час атаки переднього краю противника.

Студенти з інтересом і завзятістю підходять до питань, що відпрацьовуються. Кажуть, що з усією серйозністю усвідомлюють, що набуті навички в будь-який час зможуть стати в нагоді.

«З початком подій на Сході України я зрозумів, наскільки важливі завдання виконують гвардійці. Ще за часів мого студентства, я вирішив не залишатися осторонь і вступив на військову кафедру Національної академії Нацгвардії. Завдяки послідовній праці викладачів і системному підходу програми навчання я набув добрих військових теоретичних знань. І зараз настав час закріпити їх на практиці», – ділиться своїми думками студент Тимур.

Підсумком проходження навчальної програми військової кафедри є комплексний державний екзамен. У разі успішної здачі іспиту, студенти складають військову присягу на вірність українському народові і одержують звання молодшого лейтенанту запасу. Надалі випускник Академії може зробити кар’єру у будь-якій силовій структурі України: Нацгвардії, МВС, СБУ, прокуратурі, Збройних Силах.

 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling