Политика

Туск сделал жесткое заявление на тему Крыма, России и агрессии

13 июля 2017 13:41

Президент Европейского Совета Дональд Туск заявляет, что Европейский Союз поддерживает территориальную целостность Украины, не признает аннексию Россией Крыма и призывает к полному выполнению минских соглашений.

"Сегодня ЕС четко заявил, что мы поддерживаем Украину против российской агрессии и попыток подорвать независимость Украины. Мы заявили о нашей дальнейшей поддержке территориальной целостности и суверенитета Украины. Мы не признаем незаконную аннексию Крыма, мы призываем к полному выполнению минских соглашений всеми сторонами и подчеркиваем ответственность РФ в связи с этим", - сказал Д.Туск на совместной пресс-конференции с президентом Украины Петром Порошенко и президентом Европейской Комиссии Жан-Клодом Юнкером в четверг в Киеве.

Вступне слово президента Дональда Туска на саміті ЄС-Українав Києві

Разом ми багато досягли. Але ми пройшли тільки половину шляху. Я переконаний: якщо ви і надалі будете такими ж рішучими, хоробрими й послідовними, якими ви були тоді, на Майдані, якими ви є під час битви за цілісність України, якщо ви зможете витримати тягар реформ і не здатися, тоді ви втілите свої мрії й досягнете своїх цілей. Дозвольте мені, як вашому другові, висловити одну думку.

Сьогодні ми ясно бачимо, що зовнішньому ворогу вас не здолати. Ви занадто сильні. Але ви можете зазнати поразки від самих себе. Саме тому ви маєте будь-що тримати свою єдність і уникати внутрішніх конфліктів як чуми. Я завжди це повторював своїм співвітчизникам, коли був прем’єр-міністром Польщі. І я повторюю це сьогодні всій Європі: ми зможемо подолати виклики нинішніх часів тільки якщо об’єднаємося. Немає нічого гіршого за розпад спільноти через сучасні загрози. Так, демократія – це розбіжність поглядів і  конкуренція, але це також і постійний пошук консенсусу. Тому ваше найважливіше завдання сьогодні – побудова сучасної держави, яка піклується про своїх громадян, опирається корупції і шанує найвищі стандарти суспільного життя. Якщо ви зможете скласти цей іспит, ніхто і ніщо вас не переможе.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling