Харьков

В Харькове стартовали сборы руководящего состава Нацгвардии Украины

21 июня 2017 12:31

Близько 100 керівників частин та закладів Нацгвардії зібралися в Харкові з метою отримання інформації щодо розвитку оперативного мистецтва, загальної тактики, системи управління та системи бойової підготовки ЗС України з урахуванням загроз воєнній безпеці України та досвіду АТО.

Відкриваючи збори керівного складу, Командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров зазначив: «На сьогоднішній день Національна гвардія України активно розвивається да вдосконалюється. З урахуванням досвіду отриманого підчас проведення АТО, досвіду НАТО та загроз які сьогодні існують ми вдосконалюємо як правоохоронну, так і військову складову нацгвардії.  Для учасників зборів ми спланували заняття по всіх напрямках діяльності, і я би хотів по завершенні занять почути думку кожного командира».

Збори триватимуть 3 дні, протягом яких з офіцерами будуть проведені теоретичні та практичні заняття щодо розвитку системи управління сектору оборони та безпеки України, системи бойової підготовки з урахуванням загроз воєнній безпеці України та досвіду АТО. Значну увагу придилятимуть також вивченню антикорупційного законодавства.

Офіцерам для огляду були представлені штаб територіального управління, приміщення для розміщення підрозділу спеціального призначення,  казарма розміщення військовослужбовців строкової служби, гуртожиток військовослужбовців за контрактом, клас із розміщенням електронних тирів.

Другий день занять командири проведуть в польових умовах: офіцери здаватимуть заліки з фізичної підготовки, а також на навчальних місцях матимуть змогу ознайомитися з порядком розміщення, харчування особового складу, зберігання та ремонту техніки в польових умовах в зоні АТО.

Учасникам зборів буде продемонстровано  управління діями ланки вертольотів, імітація ведення вогню, робота розрахунків мінометної батареї, організація артилерійської розвідки за допомогою БПЛА, ведення вогню з міномета та інш.

Останній день зборів виділено для проведення розширеного засідання військової ради Національної гвардії України.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling