Криминал

В Одессе все стабильно, - Бабич

2 мая 2017 11:27

Наплыва граждан на Куликовом поле в Одессе правоохранители ожидают ближе к обеду. Все локации перекрыты нарядами полиции и Нацгвардии, сообщили в пресс-службе МВД.

Граждане могут свободно попасть на территорию Куликова поля через арочные металлоискатели. Такие меры введены, чтобы не допустить каких-либо провокаций. Об этом сегодня, 2 мая, сообщил начальник Департамента превентивной деятельности Национальной полиции Украины Игорь Бабич.

За його словами, атмосфера в Одесі на даний час є позитивною. Громадяни, які виявили бажання покласти квіти на знак пошани до загиблих на Куликовому полі, мають змогу це зробити, пройшовши через аркові металошукачі. При цьому правоохоронці оглядають речі відвідувачів, а при необхідності – проводять поверхневий огляд і самих відвідувачів. 

До безпеки учасників заходів в Одесі залучено місцевий гарнізон поліції, а також підрозділи спеціального призначення з Дніпра і Києва. Також до Одеси прибули додаткові екіпажі патрульної поліції з Києва та інших регіонів. Всього охорону публічного порядку в Одесі забезпечують більше трьох тисяч правоохоронців.

«Ці заходи спрямовані, в першу чергу, на те, щоб виключити можливе вчинення якихось провокацій, терористичних актів. Режимна зона визначена з урахуванням подій минулого року, коли була інформація про мінування. На даний час ми говоримо про те, що територія безпечна. Вибухотехніки пройшли і підтвердили цю інформацію», – зазначив Ігор Бабич.

Він також додав, що всі бажаючі вільно проходять через аркові металошукачі до місця вшанування загиблих на Куликовому полі. У разі надходження інформації про мінування поліція задіюватиме наряди вибухотехніків, які несуть службу неподалік від Куликового поля. Для зручності пересування громадян організовано пішохідну зону.

Поки поліцейські зафіксували лише один незначний випадок: нарядом патрульної поліції було зафіксовано один випадок носіння громадянкою т.зв. «георгіївської стрічки». З жінкою було проведено роз’яснювальну роботу, стрічку вилучено.

Поліція нагадує, що до місця проведення масових заходів на Куликовому полі заборонено проносити вогнепальну чи холодну зброю, вибухівку та інші предмети, що можуть бути використані для вчинення терористичного акту чи завдання тілесних ушкоджень іншим особам.

 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling