Криминал

На Донецком направлении обстрел наших позиций продолжался более 8 часов непрерывно

1 апреля 2017 15:54

На Донецькому напрямку найактивніші бойові дії тривають під Авдіївкою та на сусідніх позиціях. Чергове загострення почалося після 15 години. Бойовики, які підтримуються Росією, вели вогонь з південного та східного напрямків. Вони  застосовували міномети і танки у Спартаку і  Ясинуватій. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповів речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє Главное.

Обстріл тривав безперервно 8,5 годин. На флангових позиціях біля Кам’янки та «Шахта Бутівка» бойовики теж використовували міномети. «Електропостачання у Авдіївці досі відсутнє, оскільки ремонтники не можуть працювати в умовах активних бойових дій, спричинених агресією ворога. Створено запас питної води, оскільки Донецька фільтрувальна станція не працює», - наголосив речник МОУ з питань АТО.

На Світлодарській дузі, Горлівському периметру - Зайцеве, Верхньоторецьке, Донецький аеропорт – також неспокійно. Обстріли українських позицій тривали цілодобово. Усього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 34 обстріли з боку НЗФ, 16 – з важкого озброєння.



На Луганському напрямку доба позначилися збільшенням кількості та потужності обстрілів з важкого озброєння з боку бойовиків. Головною «гарячою точкою» вчора було село Кримське, де вчора вони порушили режим тиші 7 разів. Бойовики застосовували міномети, гармати калібру 152 мм і танки. За півтори години випустили по українських позиціях близько 150 боєприпасів. У Попаснянському районі обстріляли практично усі передові позиції українських захисників. «Постраждали і житлові квартали. У двох будинках Попасної пошкоджені вікна», - зауважив полковник Лисенко. Усього за минулу добу на Луганському напрямку бойовики здійснили 18 обстрілів, 16 з них– з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку бойовики збільшили кількість артилерійських обстрілів. Перш за все, це стосується ділянки фронту Павлопіль – Широкине, а також Красногорівки і Новогригорівки. Вони масово застосовують міномети. У Водяному та Гнутовому бойовики кілька разів здійснили постріли з установки «Град-П». «Таким чином, спокійних районів на лінії зіткнення вчора не було. Усього вчора на Маріупольському напрямку сталося 42 обстріли з боку бойовиків, зокрема 25 – з важкого озброєння», - підсумував полковник Лисенко.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військових немає, 10 військовослужбовців зазнали поранень і травм. «З них 2 – це військовослужбовці НГУ, решта - ЗСУ. Також у лікарні помер український військовослужбовець, який отримав важке поранення у голову внаслідок ворожого обстрілу в Мар’їнці 12 березня», - зазначив полковник Андрій Лисенко.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling