Политика

На Чонгаре смогли обеспечить украинское вещание на Крым

17 марта 2017 14:30

Сьогодні, 17 березня,  в  с. Чонгарі Херсонської області офіційно відкрито телекомунікаційну вежу, побудовану для організації українського мовлення на території Автономної Республіки Крим. У заході взяли участь голова Національної ради Юрій Артеменко, член Національної ради Сергій Костинський, Міністр інформаційної політики Юрій Стець, Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Завершення усіх робіт на Чонгарській вежі дало змогу сьогодні запустити тестове цифрове мовлення на територію Криму для аналізу ефективності охоплення сигналом. На півострів нині мовлять 6 українських телерадіокомпаній.

Також у тестовому режимі розпочала роботу радіостанція «Крим.Реалії» на частоті 105,9 МГц із потужністю передавача 5 кВт. Повноцінно вона запрацює у травні. На разі із Чонгара вже транслюються передачі Українського радіо – на частоті 100,7 МГц, радіо «Мейдан» - 101,4 МГц, «Херсон FM» – 107,8 МГц.  

Голова Національної ради Юрій Артеменко повідомив, що упродовж найближчих тижнів регулятор отримає від Українського державного центру радіочастот прораховану цифрову частоту, і наступного місяця «буде оголошено конкурс на місця у Чонгарському мультиплексі». За результатами конкурсу на Крим на постійній основі мовитимуть від 4 до 6 українських телерадіокомпаній.

Після проведення конкурсу на цифрове телебачення висота вежі на Чонгарі буде збільшена  до 200 м, розповів Міністр інформаційної політики Юрій Стець. Із 92 до 110 метрів цього року буде збільшено висоту вежі і в Чаплинці. Також вивчається можливість побудови ще однієї вежі на адмінкороні з Кримом. Планується, що упродовж року кількість радіостанцій, які мовлять на Крим, буде збільшена удвічі.

Розвиток мовлення в Херсонської області та на територію Криму відбувається в рамках Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення.

21 жовтня 2016 року було затверджено її новий склад. Співголовами Комісії стали Юрій Артеменко, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Юрій Стець, Міністр інформаційної політики, Вадим Черниш, Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling