Харьков

На ЮЖД работают над совершенствованием процесса ремонта вагонов

15 марта 2017 13:21

У вагонному депо Харків-Сортувальний регіональної філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» провели значний обсяг робіт з удосконалення процесу ремонту ходової частини вантажного вагону, що принесло значний економічний ефект та подовжило термін експлуатації деталей.

Загалом 2016 рік для фахівців вагонного депо Харків-Сортувальний став роком плідних раціоналізаторських розробок та впроваджень. Так, залізничники змістовно вдосконалили фрезерувальне устаткування з метою досягнення в ремонті вагонного обладнання замкнутого циклу. Крім того, спеціалісти вагонного господарства розпочали модернізацію багатьох ланок виробництва. Зокрема, опанували відновлення в умовах депо підп’ятника, а згодом і п’ятника, від справності яких залежить не лише безпека руху, а й ступінь зношування деталей.

Також у вагонному депо Харків-Сортувальний відкрили відділення для наплавлення зношених букс та модернізували фрезерувальне устаткування для оброблення похилих площин надресорних балок. Модернізація полягала фактично у докорінній зміні роботи низки вузлів та агрегатів даного устаткування. Якщо раніше зношені похилі площини балок відновлювали шляхом наплавлення спеціальних пластин, то тепер здійснюють порошкове наплавлення, яке є значно якіснішим та дешевшим.

Наразі спеціалісти депо працюють над удосконаленням верстату, який, швидко й бездоганно оброблятиме щелепні отвори бокової рами візків вагону. 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling