Экономика

Инфляция в Харьковской области в январе 2017 составила один процент

14 февраля 2017 15:48

Индекс потребительских цен по Харьковской области в январе 2017 составил 101%. Об этом "Главному" сообщили в областном управлении статистики.

На продовольчому ринку області в січні зросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в цілому на 2,1%, найсуттєвіше на плодоовочеву продукцію, а саме:

  • картоплю, гриби, перець солодкий, помідори, огірки – на 12,8–62,9%;
  • цибулю ріпчасту, яблука, лимони, ківі, часник – на 4–8,7%.

Також подорожчали сир і м’який сир (творог), кисломолочна продукція, молоко, масло вершкове, яловичина, філе куряче, крабові палички, риба жива, охолоджена на 3,6–7%.

Разом з тим спостерігалося подешевшання окремих продуктів харчування, а саме:

  • яєць, морепродуктів, ковбас варено-копчених, сала, сухофруктів, буряку – на 2,7–5%;
  • цукру, моркви, олії соняшникової, апельсинів, круп манних, кільки солоної, здобних виробів – на 1–2,3%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,9%, в тому числі алкогольні напої – на 2% (найсуттєвіше вина ігристі, коньяк, горілка преміум класу – на 7,1–7,7%), тютюнові вироби – на 1,7%.

Серед непродовольчих товарів спостерігалося подорожчання палива та мастил на 3,1%, товарів для особистого догляду – на 1,7%, окремих видів електропобутової та комп’ютерної техніки – на 0,5–1,2%. Також зросли ціни на окремі моделі легкових автомобілів на 3,7%, ювелірні вироби із золота – на 3,6%.

Одяг і взуття подешевшали на 6,8%, зокрема, одяг – на 7,3%, взуття – 6,5%.

Серед послуг, що надаються населенню, суттєво подорожчали послуги з утримання дітей у дошкільних закладах на 30,2%, зросли ціни на послуги з утримання та ремонту житла, хімічного чищення одягу, діагностичні послуги, з установки металопластикових вікон, туристсько-екскурсійні та санаторно-курортні послуги, проїзд у таксі – на 2–4,1%.

Водночас подешевшали послуги з комплексного відпочинку на 13,7%.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling