Криминал

Боевики Донбасса стучат на своих командиров: есть приказы стрелять по мирному населению

28 января 2017 17:25

На Донбассе боевики заявляют о приказах командования обстреливать мирные населенные пункты. Об этом говорится в сообщении пресс-службы Главного управления разведки Министерства обороны Украины в Facebook, сообщает Главное.

Військовослужбовці 6 окремого мотострілецького полку (Кадіївка) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ з числа місцевих жителів подають анонімні заяви до т.зв. МДБ, у яких повідомляють про злочинні накази офіцерів ЗС РФ щодо артилерійських та мінометних обстрілів жилих районів та передових позицій підрозділів 2 АК. 

Серед особового складу підрозділів 2 АК продовжує зростати невдоволення умовами проходження служби. Обурення військовослужбовців викликає відсутність будь-яких заходів щодо командирів з числа офіцерів ЗС РФ за їх протиправну діяльність. Зокрема, командирами частин і підрозділів 2 АК проводиться стягнення грошового забезпечення за звільнення особового складу з розташування військової частини та у випадку порушення військової дисципліни. 

Водночас, у зв’язку з неукомплектованістю особовим складом командуванням частин та підрозділів 2 АК (насамперед 7 окремої мотострілецької бригади /Брянка/) введено негласну заборону звільняти з військової служби військовослужбовців, у яких закінчився термін дії контрактів.

У частинах та підрозділах 1 АК (Донецьк) ЗС РФ збільшується кількість випадків загибелі та травмування особового складу внаслідок порушення військової дисципліни. Двоє військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ вбили свого командира взводу, який вимагав грошову компенсацію, затримавши їх у стані алкогольного сп’яніння. 

Продовжуються випадки насильницьких дій командирів 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти у відношенні до підлеглих. Один з командирів взводів зарізав свого підлеглого за допомогою кутової шліфувальної машини “Болгарки”. З метою уникнення відповідальності та приховання даних фактів командуванням окремого штурмового полку морської піхоти прийнято рішення на оформлення документів про звільнення даних військовослужбовців заднім числом.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling