Харьков

Будущие телевизионщики рассказали студентам о работе в АТО

7 декабря 2016 21:50

Учасники волонтерського журналістського проекту «АТОграф» на запрошення керівництва та студентів ВНЗ завітали до Національної академії державного управління при Президентові. Сталося це у День ЗСУ.

Олександра Дилькова, Богдан Литвиненко, Анастасія Салашна, Андрій Брук - студенти факультету кіно-, телемистецтва Харківської державної академії культуру спробували розповісти про свою роботу в АТО і при харківських частинах НГУ.  Адже, нагадаємо, АТОграф – спільний проект Національної гвардії України, Національної спілки журналістів України та Харківської державної академії культури.

«Ми не знаємо про що говорити - ми просто робимо те, що треба тут і зараз» - каже про участь у проекті студентка 2 курсу ХДАК, майбутній телеоператор та донька офіцера ЗСУ Олександра Дилькова. 

Атографці говорили про миті, які стосуються  Нацгвардії: про кінологів, про бійців-патріотів, про холод і сміх на передовій. Нульовий рубіж, Мирна Долина, Красногорівка, Мар’їнка,  блокпост, міномети, сало з хлібом, чай, комбат, зенітка і багато іншого .

Студенти академії при Президенті розуміють весь жах - майже половина з них родом з Луганська і Донецька. Там залишилися батьки, домівки і дитинство…

«Ми їздимо туди на чистому слові - робити славу гвардійцям. …Часто чую люди кажуть, що вони вбивці і селюки …Ми знаємо інше - там  наші вже  рідні друзі, українські воїни, які зустрічають нас на постах і в наметах. Вони бережуть нас щосекунди» -  признається другокурсник, майбутній телережисер Богдан Литвиненко.

ХДАКівці транслювали відео роботи, фотографії і міні фільм про будні солдата, знайшли серед героїв і випускника факультету «менеджменту»  цієї ж академії  - «О, Льошка!»- каже викладач ВНЗу. Хлопець, який  в роки навчання в академії запам’ятався мирним живчиком  і гульвісою, тепер  несе службу на лінії фронту, смирний і серйозний солдат Національної гвардії України – Олексій Зацерковний .

Круглий стіл - це не  лише жест «освітянської дружби» вишів , а й факт існування і продовження волонтерського руху серед молоді в Харкові. Для яких, важливо знати, що ти був учасником і продовжувачем Революції гідності - Революції народження сильної України.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling