Экономика

Кабинет министров установил специальную надбавку к денежному обеспечению военнослужащих ССО

6 декабря 2016 15:41

Об этом народный депутат, председатель подкомитета по вопросам безопасности государственных информационных систем комитета ВР по вопросам национальной безопасности и обороны Ирина Фриз сообщила на своей странице в Facebook.

Кабінетом міністрів України прийняті зміни до Постанови 1294, якими встановлено спеціальну надбавку до грошового забезпечення військовослужбовців Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Це рішення Уряду спрямовано на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо Сил спеціальних операцій Збройних Сил України» №1437-VIII, що прийнятий влітку цього року. 
Зважаючи на підвищений ризик для життя та специфіку виконання бойових (спеціальних) завдань ССпО, які не притаманні іншим підрозділам, що входять до структури ЗСУ, військовослужбовцям встановлена надбавка в розмірі до 100 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законодавством (з 01.12.16 - 1600 грн.). Ця надбавка буде входити до щомісячних додаткових видів грошового забезпечення військовослужбовців (крім військовослужбовців строкової військової служби) органів управління та військових частин Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.
Визначаючи необхідність надбавки ССпО ЗСУ, ми виходили з того, що це сприятиме підвищенню соціального захисту та мотивації до проходження військової служби у Силах спеціальних операцій Збройних Сил України, а також дасть змогу комплектувати Сили спеціальних операцій найбільш підготовленими військовослужбовцями Збройних Сил України.
Хочу подякувати Прем’єр-міністру України Volodymyr Groysman за повну та беззаперечну підтримку ініціатив, що спрямовані на підвищення обороноздатності України та розвиток Збройних Сил України та проведення цього важливого рішення з точки зору розвитку та кадрової комплектації ССпО.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling