Харьков

В сети харьковских копов попала крупная "добыча" (фото)

23 ноября 2016 15:44

Голова ГУНП в Харківській області Анатолій Дмітрієв повідомив у фейсбуку про вдалу операцію харківської поліції.

«Сьогодні під час комплексного відпрацювання території Харківської області працівники слідчого управління ГУНП в Харківській області спільно з Управлінням СБУ в Харківській області та Прокуратури виявили та затримали колишнього керівника дочірнього підприємства «Харківський облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України», який підозрюється у розкраданні бюджетних коштів.

Протягом ‎2011-2013 років вказаний керівник Облавтодору налагодив стійку схему розкрадання бюджетних коштів під час закупівлі паливно-мастильних матеріалів.

Зокрема, правоохоронцями задокументовано, що у 2013 році керівник держпідприємства провів безтоварну операцію, закупивши «на папері» 32 тонни дизельного палива, на загальну суму близько півмільйона гривень. З того часу неіснуюче паливо поступово списувалося з метою приховування його нестачі.

Після Революції Гідності вказаний керівник втік до Російської Федерації, очоливши згодом на території анексованого Криму одне з дорожньо-експлуатаційних підприємств, яке активно співпрацює з окупаційною владою.

Двох співробітників ДП «Харківський облавтодор», які були втягнуті колишнім керівником у протиправну діяльність і тривалий час вносили до офіційних документів недостовірні відомості, притягнуто до кримінальної відповідальності за службове підроблення, одного з них засуджено.

Наразі колишньому керівнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Судом вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років»,- написал Дмітрієв.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling