Экономика

В Чернигове бойцов АТО обучают Интернет-технологиям в бизнесе

2 октября 2016 12:16

Нещодавно у Чернігові розпочався тримісячний курс навчання за програмою перепідготовки та підвищення кваліфікації «Професійна підготовка звільнених у запас військовослужбовців Збройних Сил України та інших силових структур, членів їхніх сімей та сприяння їх працевлаштуванню» в межах реалізації проекту «Україна-Норвегія». Нині група слухачів налічує 39 колишніх військовиків та членів їхніх родин і складається переважно з учасників антитерористичної операції.

— Програма курсу вкладається у 500 академічних годин, — розповідає керівник PR-відділу Міжнародного фонду соціальної адаптації Ольга Філіна. — Під час навчання слухачі здобудуть необхідний мінімум знань за програмою «Інтернет-технології в бізнесі та WEB-дизайн». Також з ними працюватимуть фахівці відповідної галузі, які поділяться секретами майбутньої професії та допоможуть досконало опанувати нові знання. А після завершення курсу місцева громадська організація «Чернігів європейський» забезпечить працевлаштування слухачів.

Перший випуск за цією програмою відбувся у Чернігові навесні поточного року. Тоді учасники проекту вивчали основи підприємницької діяльності. В результаті третина з них змогли знайти роботу чи заснувати власний бізнес.

Нинішню програму навчання дещо модернізували. Учасникам проекту пропонують здобути базові знання зі створення власного веб-сайта. За словами викладачів, слухачам доведеться багато і напружено працювати. Та це того варте, адже після випуску вони зможуть заснувати власний IT-бізнес або працювати у великих компаніях і, відповідно, отримувати достойну заробітну плату.

Власний досвід учасникам проекту передаватимуть і професори університету NORD (Норвегія). Завершиться курс перепідготовки наприкінці грудня, після успішного складання заліків, іспитів та захисту випускної роботи. Слухачі отримають свідоцтво державного зразка про підвищення кваліфікації, спільний сертифікат університету Нурланда та Чернігівського національного технологічного університету, а також спільний диплом Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Норвегії.

Народна армія


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling