Политика

За два года Парасюк сменил уже три машины, стоимостью свыше миллиона гривен за каждую

13 сентября 2016 18:29

Согласно декларации о доходах 2015 года народный депутат Украины Владимир Парасюк заработал всего 75000 гривен. Однако, несмотря на такую скромную зарплату, за два года он сменил аж три автомобиля и арендует квартиру в элитном районе Киева.

Об этом говорится в проекте «По ту сторону» телеканала ZIK.

Згідно декларації про доходи, за 2014 нардеп Володимир Парасюк заробив заледве 30 тисяч гривень, тобто отримував близько 2,5 тисяч гривень на місяць. Також невідомо, де депутат жив і на чому пересувався, адже в документі зазначено лише один Mercedes Vito, записаний на родичів. Але вже у 2015 році справи у Парасюка пішли трохи краще. Рівно за день до введення кримінальної відповідальності за неправдиве декларування доходів, нардеп оприлюднив 75 тисяч гривень річного заробітку.

Однак, незважаючи на таку скромну зарплату, «депутат з народу» любить часто міняти автомобілі. За два роки Парасюк змінив аж три автівки, вартістю у понад мільйон гривень за кожну. Нардеп неодноразово зізнавався: окрім зарплати, яку отримує за роботу у ВР, живе ще й на прибуток від батьківського бізнесу. От тільки у декларації про існування всього цього транспорту Володимир чомусь, не зізнався.

Знімальній групі телеканалу ZIK Парасюк демонструє своє авто «Skoda Superb» із тризубом на бампері. Нардеп каже чесно: авто зареєстроване на родича.

«Я його записав на чоловіка сестри. Я тоді їхав в АТО, різні ситуації могли трапитись. У сестри, до речі, є ідентична машина білого кольору, на якій мене могли побачити в Києві. Я тоді взяв її транспорт, бо мій поламався», – розповів Парасюк.

Та приховує слуга народу не лише автівки – у декларації немає жодного слова і про житло. Навіть не згадується орендована квартира на бульварі Лесі Українки.

Середня місячна вартість оренди помешкання у цьому столичному районі – 15 тисяч гривень, а депутатська зарплата на 500 гривень менша. Сам депутат пояснює такий парадокс просто: за квартиру платить держава, тобто українці – зі своїх податків.

Тож, якщо вірити Парасюкові, лише одному нардепові за рік комфортних умов із кишень простих громадян йде близько 200 тисяч гривень. А знімає житло в елітних будинках не він один: таких, як Парасюк, – аж 170 народних обранців. Та зекономити, за словами нардепа, навряд чи вийде.

«Ці кошти все рівно залишаються в апараті Верховної Ради», – зазначив депутат.

Квартири парламентарям, які не мають власного житла у столиці, оплачують із кишень простих українців, аби обранці могли без проблем перебувати в Києві та виконувати покладені на них обов’язки у Верховній Раді. Однак, насправді Володимир Парасюк на засідання з’являється не так вже й часто. Хоча сам депутат прогульником себе не вважає, дані електронної реєстрації говорять про інше – Парасюк прогуляв більше половини засідань.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling