Общество

На Киевщине открыли улицу в честь генерал-майора НГУ Сергея Кульчицкого (фото)

20 августа 2016 18:45

В городе Вышгород Киевской области торжественно открыли улицу в честь генерал-майора НГУ Сергея Кульчицкого, передает пресс-служба Нацгвардии в Facebook.

Сьогодні, 20 серпня у місті Вишгород урочисто провели відкриття вулиці імені генерала Кульчицького. (оновлено)

Генерал-майор Сергій Кульчицький разом з бійцями 1-го резервного батальйону Нацгвардії одними із перших вирушили до зони АТО, захищати від ворожих посягань свою Батьківщину. Але, нажаль, 29 травня 2014 року поблизу Слов’янська бойовики пострілом із переносного зенітного ракетного комплексу підбили вертоліт Мі-8 Нацгвардії, який виконував плановий обліт блокпостів. Під час цієї трагедії загинув генерал-майор Сергій Кульчицький та п’ятеро гвардійців, а також шість працівників спеціальної роти міліції УМВС України в Івано-Франківській області. Дивом уцілів лише один гвардієць – другий пілот гвинтокрила.
Саме на території військової частини, до якої нині прилягає вулиця, названа в честь Героя України, проходила підготовка людей з майдану до захисту України від загарбників. Всі вони були у складі першого резервного батальйону НГУ, який згуртував і очолив легендарний генерал-майор Сергій Кульчицький.
На урочистостях були присутні командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров, керівництво та особовий склад Національної гвардії України, жителі вулиці та гості.
«Ми живемо у вільній країні, і ми маємо на це змогу завдяки таким героям, як Сергій Кульчицький, який робив все можливе, аби зупинити ворога і не дати пройти йому у саме «серце» нашої країни. Саме такі знакові події, як сьогоднішня, підтримують пам'ять в наших глибинах про їх подвиг. Мені дуже приємно бути тут і стати свідком цього дійства, - увіковічення «ім’я» героя в назві вулиці. І що ще дуже приємно, на цьому шляху розташовані будинки, де мешкають учасники АТО, гвардійці та побратими Сергія Петровича Кульчицького», - такими словами розпочав захід генерал-лейтенант Юрій Аллеров.
Бійці, хто проходив з ним службу пліч-о-пліч на сході держави відмічали, що для них Він був не тільки військовим начальником, але кожний з них бачив в ньому старшого брата, товариша, людину, яку турбує не лише власні потреби, а й потреби підрозділу і всіх солдат.
«Історій можна почути про нього багато, - розповідає боєць батальйону ім. Кульчицького,- але всіх їх об’єднує спільний знаменник - це його глибока повага до кожного з нас. Він мав той початок, який мотивував і наповнював мужністю. Пишаюсь службою із ним».
Для всіх присутніх був продемонстрований відео сюжет про героя, аби ближче познайомити їх з тим, хто є мірилом для сучасного військового.
Зняти завісу з віхи було надано офіцеру, який саме під керівництвом генерала Кульчицького пройшов всі етапи підготовки, вирушив на Схід, та разом з ним воював на «буремній землі».
В своїй промові офіцер зауважив: «Я пам’ятаю той день, коли в перше я познайомився з Сергієм Петровичем. Тут на плацу навчального центру він звернувся до нас. Його слова були наповненні повагою та сталевою міццю. Це, як дивувало, так і викликало неабияку довіру до нього. «Хлопці, раніше ви були в сотнях, зараз час формувати роти», цитую його слова. І він спромігся це зробити. Ми стали справжнім боєздатним, військовим формуванням. За це йому вічна шана та пам'ять».
Знаково і те що, командування Нацгвардії постійно робить велику роботу по наданню допомоги учасникам АТО, сім’ям загиблих та військовослужбовцям НГУ.
Генерал-майор Ярослав Сподар розповів, що на ділянці, впродовж якої проходить вулиця, вже збудовано два будинки, ближчим часом планується побудувати ще два, а в загалом їх буде дванадцять. Також заступник командувача НГУ по роботі з особовим складом відмітив, що на цьому роботу не завершується, а лише набирає своїх обертів.
Захід завершився і присутні рушили на власні очі переглянути обеліск та білий покажчик з викарбуваним прізвищем Кульчицький.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling