Экономика

"Боевые швеи" - пенсионерки пошили для армии более 12 тыс. трусов

16 августа 2016 20:53

До недавнього часу Олександра Перова проходила військову службу за контрактом у Національному військово-медичному клінічному центрі «ГВКГ» Міністерства оборони України. Тож ця жінка бачила, як туди привозили сотні поранених бійців, як їх відвідували зовсім незнайомі люди, надаючи різнобічну допомогу. Звільнившись у запас, вона вирішила долучитися до благородної справи. Тож згодом з’явилася волонтерська група «Бойові швачки», до якої увійшли небайдужі киянки. І вже майже два роки вони шиють для учасників АТО спідню білизну.

До складу «Бойових швачок» увійшли жінки-пенсіонерки Жанна Шнуренко та Любов Скосаренко, які спеціалізуються на білизні. В одному «цеху» з ними працюють Галина Львова, Тамара Ковальова, Галина Шевчук, Лідія Анісімова, Наталя Головня. Є серед них і переселенки з Донбасу — Ганна Дзюба та Світлана Біатова. Попри проблеми зі здоров’ям, у цій добродійній справі беруть участь Тетяна Ровейча та Наталія Афоніна. А Вікторія Корецька, Любов Гузовська та Ніна Коваленко працюють у групі з дня її заснування.

— Дізнавшись про нашу діяльність, люди почали допомагати нам тканинами, — розповідає Олександра Перова. — Часом нам допомагають грошима, на які купуємо все необхідне для пошиття білизни. Завдяки соцмережам знайшлися такі ж небайдужі люди за сотні кілометрів, які теж надають нам фінансово-матеріальну допомогу. Наприклад, колектив приватної харківської фірми «Сатін» надіслав тканину, якої вистачило на пошиття кількох сотень трусів.

Нещодавно швачки почали плести маскувальні сітки і шити подушки. А ще — допомагати нашим захисникам продуктами харчування, засобами особистої гігієни тощо в межах благодійної акції «Допоможи нашому солдату».

— У наш підрозділ надійшли кілька десятків комплектів білизни і три маскувальні сітки, — розповідає старший сержант однієї з механізованих бригад Анатолій Шморчук, який перебуває на лікуванні у столичному лікувальному центрі. — Велике їм спасибі від усього особового складу нашої роти!

— Розуміємо, що наша допомога — це крапля в морі, — зазначає Олександра Перова. — Але ми раді, що, допомагаючи нашим хлопцям у протистоянні з ворогом, певною мірою теж причетні до захисту нашої країни.

На сьогоднішній день «Бойові швачки» пошили і відправили в район АТО майже 12 тисяч комплектів спідньої білизни, десятки маскувальних сіток і подушок. Згодом вони планують не лише збільшити кількість виробленої продукції для бійців, а й розширити її асортимент.

Нещодавно Українська православна церква Київського патріархату нагородила Олександру Перову медаллю «За жертовність та любов до України». Сама жінка вважає, що це є визнанням роботи усього колективу «бойових швачок».

Оригинал: Народная армия


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling