Политика

Семенченко не хочет отпускать Матиоса "просто так"

6 августа 2016 18:52

Народный депутат от "Самопомочі" Семен Семенченко, заявил, что у него, как у должностного лица Комитета по вопросам национальной безопасности и обороны Украины, есть вопросы к главному военному прокурору Украины Анатолию Матиосу. Так нардеп в своем Facebook прокомментировал заявление Матиоса о его намерении уйти из прокуратуры.

ЗМІ повідомили про те, що головний військовий прокурор Матіос нібито збирається піти у відставку. Підставою для подібної інформації стали його слова в інтерв'ю одному з видань.

"Після того (1 вересня - 100 днів Луценко) я, напевно, зі спокійною душею піду".

Хотів би прокоментувати дану інформацію як посадова особа комітету з питань національної безпеки і оборони.

Підсумки роботи головного військового прокурора.

- Саботується передача до суду справи щодо Иловайску (у вересні - два роки з початку розслідування).
- Саботується розслідування справи за Дебальцеве (у вересні - півтора року з початку розслідування)
- Не розслідувані справи за заявами Комітету з питань національної безпеки і оборони (в основному за постачання майна в армію)
- Не розслідувані справи щодо розкрадання квартир для військовослужбовців посадовими особами Міністерства Оборони (питання розглядалося на засіданні комітету ВР з протидії корупції).

Ефективність роботи слідчого апарату військових прокуратур по найбільш складних, але одночасно і найбільш актуальних військових службових злочинах – недбалому ставленню до служби і бездіяльності влади, на що є дуже великий суспільний запит і дуже високе невдоволення громадськості, можна назвати відверто провальною.

Між тим основна активність головного військового прокурора спостерігалася тільки у справах пов'язаних з переслідуванням добровольців і рядових військовослужбовців. Причому є підозра що багато справ - є сфальсифікованими.

Також дуже багато зусиль військовий прокурор розвинув у справах що не мають до військово прокуратурі ніякого відношення, але гарантують хороший піар. У зв'язку з цим Анатолій Матіос став одним з найбільш відомих прокурорів. Дуже часто це призводило до дискредитації військової прокуратури (один з прикладів знаменита історія з тепловізором і замахом на Шокіна).

Небувалу активність військовий прокурор розвинув у питаннях підвищення особистого добробуту. Один з племінників заступника генерального прокурора Матиоса є керівником Володимирського ринку, інший - керівник Укравтодору - одного з основних розпорядників бюджетних коштів.

Сім'я головного військового прокурора є власником цілого ряду юридичних, консалтингових підприємств та підприємств сільськогосподарського профілю.

Останнім часом про військову прокуратуру багато говорили в зв'язку з справою головного прокурора сил АТО Костянтина Кулика. Кулик звинувачується НАБУ в незаконному збагаченні. Розбурхали громадськість також його зв'язки з відомим харківським терористом Жиліним. НАБУ продовжує подальшу роботу по виявленню корупції та незаконного збагачення в прокурорському середовищі

Нещодавно у ЗМІ були опубліковані факти можливо пов'язані з незаконним збагаченням колишнього генерального прокурора України Шокіна. Я як народний депутат України підписав разом з народним депутатом Єгором Соболєвим звернення на ім'я генерального прокурора Луценка про проведення перевірки даних фактів. На жаль, той факт що Шокін вже не був до того часу посадовою особою не дозволив нам передати цю заяву за підслідністю в НАБУ.

Враховуючи вищевикладене головному військовому прокурору було б правильно дочекатися результату розгляду резонансних справ розпочатих військовою прокуратурою в судах, а також можливі розслідування щодо нього самого, перебуваючи на посаді (і в підслідності НАБУ).

На мій погляд - це правильно і відповідально.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling