Общество

"Гетьман Сагайдачный" провел совместные учения с натовскими кораблями

23 июля 2016 16:24

Фрегат Військово-Морських Сил Збройних Сил України “Гетьман Сагайдачний” з вертольотом Ка-27пч на борту у період 18-22 липня провів спільні тренування типу PASSEX з кораблями-учасниками багатонаціонального навчання “Морський щит-2016”. Як інформує "Главное", про це повідомив прес-центр Командування
Військово-Морських Сил ЗСУ.

Мета заходів, які проходили у західній частині Чорного моря, полягала у відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональних тактичних з’єднань відповідно до стандартів НАТО, в підвищенні рівня взаємосумісності, а також у підготовці корабля до проведення самооцінки 2-го рівня в рамках Концепції оперативних можливостей НАТО. 

Український фрегат разом з кораблями флотів Болгарії, Канади, Польші, Румунії та Туреччини провів навчання з тактичного маневрування, супроводження важливого вантажу, протиповітряної та протикатерної оборони, відпрацював дії з перехоплення підозрілих суден та їх догляд, а також - протичовнові дії. 

На думку заступника командувача ВМС ЗС України з бойової підготовки капітана 1 рангу Олексія Неїжпапи, участь “Гетьмана Сагайдачного” в цих тренуваннях була дуже корисною для корабля і укаїнських ВМС в цілому.

"По перше, ми підтвердили спроможність фрегату щодо пошуку та стеження за підводними човнами. По-друге, корабельному складу потрібно постійно відпрацьовувати протичовнову підготовку екіпажів. З огляду ж на відсутність на даний момент у складі ВМС ЗС України підводних човнів, значення цього тренування важко переоцінити", - зазначив заступник командувача українських ВМС. 

Сьогодні, 23 липня, фрегат Військово-Морських Сил Збройних Сил України “Гетьман Сагайдачний” з вертольотом Ка-27пч на борту повернувся до місця постійного базування.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling