Общество

Для гвардейцев стартует программа соцзащиты участников боевых действий

29 июня 2016 17:38

29-30 червня 2016 року в Головному управлінні Національної гвардії України проводяться навчально-методичні збори з керівним складом територіальних управлінь, з’єднань, військових частин, установ та їх заступниками по роботі з особовим складом. У проведенні занять прийняв участь Голова Правління Всеукраїнського Об'єднання Учасників АТО "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!" Руслан Руденко. Він повідомив про старт програми соціально-правового забезпечення учасників бойових дій «СОЦІАЛЬНА КАРТКА УЧАСНИКІВ АТО». Це всеукраїнська програма соціального захисту учасників бойових дій та членів їх сімей, Всеукраїнського Об'єднання Учасників АТО "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!" спільно з соціально відповідальним українським бізнесом та владою.

При всіх добрих намірах держави, механізм реалізації права на будь-яку допомогу ускладнений і потребує роз’яснень. Як відповідь на потребу, за ініціативою Всеукраїнського Об'єднання Учасників АТО "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!", та за підтримки Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, представників соціально відповідального бізнесу створено програму «СОЦІАЛЬНА КАРТКА УЧАСНИКІВ АТО», яка дозволяє учасникам бойових дій на Сході України і членам їх родин отримувати необхідну допомогу. Даний проект - це цілий комплекс, який включає також правову та психологічну допомогу, реабілітацію, соціальну адаптацію.

«СОЦІАЛЬНА КАРТКА» є інструментом, що за допомогою відповідного програмно-технологічного забезпечення дозволяє кожному власнику отримувати такі можливості:

  • безкоштовна правова підтримка та юридична консультація;
  • безкоштовне обстеження та надання медичних послуг;
  • психологічна підтримка;
  • знижки на покупки у всеукраїнських торгових мережах;
  • освітні, оздоровчі та розважальні програми для учасників АТО та членів їх сімей.

Наразі обсяг знижок та можливостей постійно збільшується завдяки новим партнерам, - на стадії перемовин знижки на пальне, інші всеукраїнські торговельні мережі.

Картку зможуть отримати всі учасники АТО та члени їх родин по всій Україні. Головна умова – мати офіційний статус учасника АТО (учасник бойових дій, інвалід війни або інші особи, за наявності документа, який підтверджує безпосередню участь в АТО, виданий не раніше 2014 року), члена сім’ї загиблого військовослужбовця, який брав безпосередню участь в антитерористичній операції. Для отримання КАРТКИ необхідно звернутися безпосередньо до свого командира або заповнити заявку на сайт іwww.ukrazom.org.

Якщо у реальних учасників АТО виникають проблеми з реєстрацією статусу –  їм також буде надано допомогу в цьому питанні, навіть до моменту отримання картки.

Подробиці можна дізнатися за телефоном гарячої лінії 0800507575, яка діє безкоштовно, або на сайті www.ukrazom.org

Наразі існує замовлення від учасників АТО на 25 000 карток. Щоденно, близько 50 чоловік через сайт оформлюють заявки на отримання картки. Вже видано 13 836 карток. Зареєстровано 22 418 учасників АТО по всій Україні.

Управління по роботі з особовим складом ГУ НГУ


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling