Политика

Премьер-министр рассказал, в каких событиях мы должны сегодня черпать вдохновение

28 июня 2016 09:18

Премьер-министр Украины Владимир Гройсман поздравил украинцев с днем Конституции. Как сообщает "Главное", текст поздравления размещен на Правительственном портале.

Дорогі співвітчизники!

Сьогодні ми відзначаємо 20 річницю прийняття Конституції України.

Згадаймо ті дні. Незважаючи на шалений спротив одіозних пострадянських сил, що стояли тоді на заваді прийняття Основного Закону, у 1996 році молода українська держава отримала свою Конституцію. Віра в майбутнє України як суверенної і незалежної, демократичної, соціальної, правової держави (стаття 1 Конституції України) перемогла.

У тих подіях ми і в наші дні маємо черпати натхнення. Ми продовжуємо йти непростим шляхом становлення української державності, і з якими б труднощами ми не стикались, ми не маємо права на зневіру.

Глибинна трансформація України з пострадянської в сучасну європейську демократичну державу не завершена. Саме для цього ми сьогодні проводимо ті реформи, які відкладались роками, ті реформи, без яких ми ніколи не відбудемось як успішна держава.

Щоб забезпечити незворотність цієї трансформації, для подолання корупції, для побудови ефективної системи управління в державі, для забезпечення ефективного захисту прав і свобод наших громадян необхідні зміни до нашого Основного закону. І ці зміни напрацьовує створена минулого року Указом Президента України Конституційна комісія.

У гарячих дискусіях на засіданнях самої комісії,  у Верховній Раді, в ході суспільних обговорень формуються і узгоджуються ті рішення, які будуть на роки визначати засади життя нашої держави і наших громадян.

Я вітаю прийняття Верховною Радою змін до Конституції України в частині судочинства, які заклали основи вкрай важливої для нашого суспільства судової реформи. Я сподіваюсь, що ми дійдемо до консенсусу в питаннях ще одної фундаментальної для майбутнього України реформи – реформи децентралізації. Я очікую, що будуть підготовлені й інші напрацювання, які відповідають ключовим сьогоднішнім викликам.

Впевнений, що успішна європейська Україна відбудеться, і той живий конституційний процес, який відбувається у наші дні,  є частиною її становлення.

Зі святом, дорогі українці! Слава Україні!


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling