Экономика

В НБУ поддерживают отмену пенсионного сбора при обмене валюты

26 мая 2016 08:36

Национальный банк Украины планирует дальнейшее ослабление валютных ограничений и поддерживает отмену 2% сбора в Пенсионный фонд при обмене валюты.

Об этом говорится в сообщении на странице регулятора в Facebook.

Національний банк продовжуватиме лібералізацію валютного регулювання. Про це повідомив директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко під час виступу на форумі для ТРЦ та Рітейлерів "New Comers".

Пом’якшення зазнають норми, послаблення яких не стане на заваді стабільності грошово-кредитного та валютного ринків. Процес лібералізації відштовхуватиметься від виконання певних умов і не є прив'язаним до конкретних строків.

"Ми розуміємо усі складнощі роботи бізнесу, викликані низкою обмежень на валютному ринку, впроваджених центральним банком у 2014-2015 рр. На той час це були необхідні антикризові кроки. На сьогодні валютний ринок задовольняє попит на валюту, що дає НБУ можливість майже щодня купувати валюту для нарощування міжнародних резервів", - зазначив Сергій Пономаренко.

За словами Сергія Пономаренка, регулятор розглядає подальше послаблення валютних обмежень.

"НБУ також підтримує відміну 2% збору до Пенсійного фонду при обміні валюти. Ця сума не має суттєвого впливу на доходи бюджету, проте спонукає до переходу валютообмінних операцій у тіньову сферу",- нагадав директор департаменту відкритих ринків НБУ.

Крім того, під час форуму представник Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Дмитро Макаренко розповів про плани Національного банку України щодо розвитку безготівкових платежів в України до 2020 року.

 

Національний банк продовжуватиме лібералізацію валютного регулювання. Про це повідомив директор департаменту відкритих р...

Posted by Національний банк України on Wednesday, May 25, 2016

 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling