Политика

На Тернопольщине военком продолжает бездумную мобилизацию (видео)

11 апреля 2016 15:13

Кременчанин Андрей Сизов страдает тяжелой формой близорукости, и несмотря на это парень получил повестку с направлением на передовую ... «стрелок». Дополнительная медицинская комиссия дала заключение о непригодности Андрея Сизова к службе, но кременецкий военкомат продолжает посылать парню повестки.

Подробности истории с полным произволом рассказало издание Погляд.

27-річний Андрій Сізов у дитинстві отримав важку травму ока. Відтоді з кожним роком зір хлопця погіршувався.

У 2007 році він проходив строкову службу, однак тоді до війська його забрали  ще із допустимою гостротою зору за Законом України про військову службу.

«У 2007-2008 роках я проходив військову службу на залізниці, тоді медкомісія визначила гостроту зору на рівні -0,4 …-0,5. З такими показниками ще можна служити в армії. Тепер ж у мене важка форма близорукості. На обидва ока -0,2…-0,2», – пояснює Андрій.

Кременчанин дуже здивувався, коли йому повідомили про необхідність з’явитися у місцевий військкомат.  Каже, що на руки повістки не отримував.

«Мою маму повідомили усно, що я маю звернутися у військкомат для проходження медичного огляду. Тільки там мені і вручили повістку», – говорить Андрій Сізов.

Повістку вручили, однак медичну довідку, що Андрій придатний до війська медики так і не наважилися підписати, а відправили хлопця на додаткове обстеження в Тернопільську обласну лікарню.

«В додатковому медогляді мені не відмовили і назначили медкомісію через кілька тижнів. Проте, коли я вже мав їхати до Тернополя, то у кременецькому військкоматі почали вставляти палки в колеса, відмовляти, не давати офіційні документи на медогляд, хоча підстав для відмови не було. Я все ж таки пройшов додаткову комісію і вона дала висновок, що я не придатний до мобілізації», – додає хлопець.

Та у Кременецькому військкоматі вважають, що з таким зором можна йти на передову снайпером.

Через те, що хлопець поїхав на обстеження і вчасно не прибув на відправку, комісаріат подав його у розшук, як того, хто ухиляється від мобілізації.

Наразі, родина Андрія свої права відстоює у суді. Відтоді кременчанину  принесли ще кілька повісток.

«Взагалі я отримував 7 повісток, 5 із них хотіли вручити вже під час того, як велося судове засідання. Тобто мене судять за ухиляння від мобілізації, а у військкоматі продовжують виписувати нові повістки.  Окрім того, з воєнкомом і його заступниками були такі розмови, що якщо не підпишу повістку, на мене ще напишуть заяви і  при будь-якій можливості таки відправлять на передову», — розповідає Андрій Сізов.

Журналісти «Народного контролю» стали свідками чергового терору з боку військкомату. Під залу суду Андрію знову принесли повістку.  Вручати документ прийшли начальник відділу зв’язку та інформатизації Кременецького військового комісаріату, старший сержант Юрій Чорнозуб.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling