Харьков

Активисты Харьковщины передали местной власти письмо для Порошенко

4 апреля 2016 14:57

Активисты «Гражданской самообороны» и других общественных организаций Харьковщины  передали заместителю председателя местной ОГА Михаилу Черняку открытое письмо к Президенту Украины Петру Порошенко с требованиями реформирования прокуратуры.

Напомним, акцию и требования поддержали многие общественные организации области и известные активисты.

Анонсируя акцию, активисты опубликовали текст требований, выдвигаемых власти.

Мы, граждане Украины, присоединяемся к всеукраинской акции в поддержку Давида Сакварелидзе и расширяем ее.

"ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ПЕТРА ОЛЕКСІЙОВИЧА ПОРОШЕНКА.

Держава не виконує свій головній обов’язок, який передбачений статтею 3 Конституції України, по захисту прав та свобод громадян. Прокуратура та судова система України повністю себе дискредитували. 

Звертаємося до Президента України, як до гаранту Конституції України, з вимогами невідкладних та радикальних реформ прокуратури та судової системи в наступних напрямках:

1. Відкритий конкурсний набір до органів прокуратури та суду з долученням громадськості до прийомних комісій.
2. Кардинальне оновлення усього кадрового складу співробітників прокуратури та судів.
3. Відкриті декларації прокурорів, суддів та членів їх сімей.
4. Відкрита громадська переатестація всіх прокурорів та суддів з тестуванням на рівень IQ, аналізом статків та їх походження, обговорення результатів попередньої діяльності з подальшими періодичними переатестаціями кадрів.
5. Збільшення рівня матеріального та соціального забезпечення прокурорів та суддів.
6. Створення дієвого механізму притягнення до відповідальності прокурорів та суддів, збільшення їх кримінальної та матеріальної відповідальності.

Вимагаємо усунути перешкоди в розслідуванні кримінальних проваджень, де фігурують «діамантові прокурори» Володимир Шапакін та Олександр Корнієць.

Вимагаємо невідкладного звільнення прокурора Харківської області Юрія Данильченка та розслідування факту фінансування прокурором області парамілітарного формування «Сотня Лева» в обмін на силову підтримку з боку цього формування в протистоянні громадськості.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling