Харьков

На Харьковщине гвардейцы задержали очередного сбежавшего из ВСУ

28 февраля 2016 10:59

24 лютого поблизу селища Сенькове Харківської області, де несуть службу на блок-посту гвардійці військової частини 3005, був затриманий нетверезий громадянин у військовій формі зі знаками розпізнавання ЗСУ. Про це повідомляє Главное з посиланням на прес-службу НГУ.

При перевірці документів затриманого з’ясувалось, що даний  громадянин являється військовослужбовцем, призваним по мобілізації до однієї з військових частин Збройних Сил України. Восени 2015 року йому була надана обов’язкова відпустка, з якої він повинен був повернутися до своєї частини ще в листопаді, але не з’явився до теперішнього часу.

Завдяки старшому блок-посту старшому лейтенанту Олександру Ішкову цей випадок не залишився непоміченим і затриманого громадянина було передано представникам військової служби правопорядку.

Нагадаємо, лише на Харківщині збігли з частин що найменше 10 "армійців". І це лише за офіційними даними військової прокуратури. Втім, як говорять працівники харківських військоматів, дезертирів на Харківщині більше двохсот, але ці випадки не афішують.

На Херсонщині офіційно кажуть про 30 дезертирів, а у західній Україні - щонайменше про 200 чоловік.

Як говорять військові, причини дезертирства - примусова мобілізація.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling