Харьков

Бойцы батальона "Харьков" охраняют порядок в зоне АТО (фото)

17 февраля 2016 17:31

Зараз в Маріуполі несуть службу 100 бійців батальйону поліції особливого призначення «Харків», які виконують обов'язки з охорони стратегічно важливих об'єктів та борються зі злочинністю. Про це повідомляє Главное з посиланням на прес-службу Національної поліції.

З листопада минулого року після об'єднання батальйонів «Слобожанщина», «Харків-1» і роти «Харків-2» силами новоствореного підрозділу спільно з оперативно-тактичним угрупованням були успішно проведені кілька спецоперацій. За цей час були затримані 7 осіб, які перебували в розшуку та 22 особи передані до СБУ для перевірки на причетність до участі в незаконних збройних формувань. Бійці батальйону «Харків» здійснили перевірку понад 7 тисяч місцевих жителів, 600 транспортних засобів, 3-х тисяч будівель.

Командир батальйону Володимир Проволовський розповів, що днями Міністр внутрішніх справ провів нараду з командирами добровольчих батальйонів, під час якої були обговорені питання щодо розміру грошового забезпечення з подальшим збільшенням відповідно до посад. Так, вже з лютого мінімальна заробітна платня бійців буде становити 7 тисяч гривень.

- Стан фінансового та матеріально-технічного забезпечення вказаних працівників знаходиться під особливим та постійним контролем керівництва Головного управління Національної поліції в Харківській області, - зазначив начальник матеріально-технічного забезпечення батальйону Андрій Новіков. - Працівники повністю забезпечені форменим одягом, автотранспортом, пальним у необхідній кількості, продовольством.

Особовому складу у повному обсязі виплачено грошове забезпечення, а також витрати у відрядженні - працівникам батальйону «Харків» – 136,9 тисяч гривень, роті «Східний корпус» – 36 тисяч гривень.

З метою належного забезпечення харчування керівництвом ГУНП в Харківській області була вишукана можливість додаткового постачання харчування. З грудня 2015 року по теперішній час були передані продукти на суму 210 тисяч гривень. Зокрема, бійцям, які несуть службу в зоні АТО постійно відправляються продовольчі посилки та медичні аптечки.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling