Общество

Аваков: МВД будет поддерживать патрульных в борьбе с нарушителями на дорогах

8 февраля 2016 19:45

МВС підтримуватиме жорсткі заходи патрульних поліцейських до тих водіїв, які вчиняють брутальні порушення на дорогах.

Про це заявив журналістам у понеділок у Херсоні після урочистої церемонії складання присяги співробітниками нової патрульної поліції міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, коментуючи випадок загибелі вночі 7 лютого людини під час переслідування поліцейськими у Києві автомобіля BMW, повідомляє Главное з посиланням на Укрінформ.

"Так, поліція - це сервісний орган. Але треба звикнути до того розуміння питання, що поліція - це і силовий орган. І якщо машина (порушника - ред.) летить зі швидкістю 190 (кілометрів на годину - ред.), не відповідає на всі попереджувальні сигнали, проїздить крізь наряди поліції, то зброя буде застосовуватись (поліцейськими - ред.). Ми будемо підтримувати поліцейських, які застосовуватимуть жорсткі заходи у відповідь на такі брутальні порушення", - сказав Аваков.

Він також зазначив, що за кожним фактом застосування правоохоронцями зброї прокуратура проводить перевірку. "Це буде і зараз", - заявив міністр, додавши, що це перший випадок, коли нова поліція застосувала зброю.

"На жаль, загинула людина. Але загинула вона не через поліцейських, а через те, що перебуваючи у стані неадекватності, ці хлопці (в автомобілі BMW - ред.) дозволили таку ситуацію", - підкреслив Аваков.

Як повідомлялося, вночі 7 лютого поліцейські патрулі переслідували у Києві автомобіль BMW, який рухався зі швидкістю до 190 кілометрів на годину, створюючи смертельно небезпечні ситуації на дорозі. Усі вимоги поліцейських зупинитися водій та пасажири автомобіля проігнорували. Проігноровано було і кілька заяв поліцейських про те, що вони змушені будуть застосувати зброю, щоб зупинити цей автомобіль. Відтак, поліцейські відкрили вогонь, в результаті чого в салоні автомобіля BMW, що втікав від поліції, загинула людина.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling