Политика

За время АТО в Донецкой области погибли 49 детей, ранены- 138

7 февраля 2016 14:28

З початку терористичної агресії в Донецькій області загинуло 49 дітей, поранено – 138. У прифронтових районах малеча виживає у тяжких умовах, без світла, води чи опалення, учні ходять в школу під звуки обстрілів, а комусь взагалі немає, де вчитися. У зв’язку з цим поліція Донеччини повністю змінює формат роботи з дітьми. Мета поліцейських – аби маленькі українці мали змогу жити у мирі та безпеці, отримати освіту, стати гідними громадянами своєї країни, повідомляє Главное з посиланням на прес-службу Національної поліції.

Внаслідок терористичної агресії з 1198 загальноосвітніх закладів на території, підконтрольній Україні, зараз залишилося 542 школи, де навчаються 155 тисяч дітей. Решта закладів знаходиться на окупованій території.

Через постійні обстріли та руйнування в області було закрито 13 шкіл. Усі вони – у прифронтових районах, на першій лінії вогню терористів: в Авдіївці, Мар’їнці, Виноградному, Новотроїцькому, Миронівському, Пісках, Опитному та інших. Так, в Авдіївці та Красногорівці через значні руйнування та небезпеку нових обстрілів припинили свою роботу одразу по дві школи, учнів було розподілено по інших навчальних закладах, у нові класи.

Наразі «небезпечні» або непридатні до навчання школи залишаються закритими, адже ситуація по усій лінії розмежування загострилася – бойовики все частіше відкривають вогонь по населених пунктах на усій лінії розмежування. Близько місяця тому бойовики вдарили з «градів» по селищу Новгородському - поряд зі школою, де на той момент перебувало 70 дітей та 15 вчителів, влучило 8 снарядів. Лише дивом діти не постраждали, було пошкоджено дах будівлі.

Сьогодні у прифронтових селах залишається багато дітей. Налагодити нормальне життя та навчання в умовах терористичної загрози – велика проблема, яку потрібно вирішувати. І поліція Донеччини вже має напрацювання у цьому напрямку.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling