Криминал

На Харьковщине СБУ перекрыла канал контрабанды тепловизоров

16 января 2016 21:36

У Харківській області Служба безпеки блокувала канал нелегального ввезення в Україну тепловізорів і комплектуючих до них. Як повідомляє "Главное", про це інформує прес-служба СБУ.

«Посадовці харківської комерційної фірми налагодили незаконний імпорт з країн Західної Європи товарів подвійного використання – тепловізорів та комплектуючих до них... Співробітники СБУ припинили дії зловмисників-комерсантів під час спроби імпортувати та розмитнити черговий такий прилад на митному пості «Пісочин» без відповідного дозволу Держслужби експортного контролю», – сказано в повідомленні.

Згідно з висновками фахівців державних науково-дослідних установ, дані прилади належать до переліку товарів подвійного використання. Так, їх можна використовувати у створенні звичайних видів озброєнь, військової чи спеціальної техніки. Більш того, для імпорту та експорту таких товарів до/з України необхідно отримувати дозвіл Державної служби експортного контролю.

Слідчі Харківського обласного управління розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling