Политика

Глава Национальной полиции рассказала, как врут в Генпрокуратуре

13 января 2016 14:52

За інформацією прес-служби Генпрокуратури чотирьом екс-працівникамколишнього підрозділу "Беркут", які вже пройшли переатестацію, оголошено підозру у застосуванні насильства до учасників громадського руху "Автомайдан" під час Революції Гідності.

Також, колишніх співробітників спецпідрозділу звинувачують у службових підробленнях рапортів та наданні завідомо неправдивих показань, поєднаних із обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У ГПУ повідомили, що до суду вже внесли клопотання про відсторонення підозрюваних від посад та застосування до них запобіжних заходів у вигляді домашніх арештів.

У прес-службі Генпрокуратури також зазначили, що вищезгадані колишні "беркутівці" успішно пройшли переатестацію, а двоє з них отримали підвищення, ставши командирами відділень.

Глава Національної поліції Хатія Деканоідзе спростувала інформацію Генеральної прокуратури про проходження переатестації та зарахування на службу в Нацполіцію чотирьох співробітників «Беркута», причетних до злочинів проти Майдану, і вимагає негайного спростування неправдивих відомостей.

Вищезазначені співробітники досі не проходили переатестації і не з'явилися на розгляд громадських комісій Національної поліції.

Вони дійсно проходили службу в лавах міліції, зараз після ліквідації міліції продовжують значитися в рядах поліції, але черга переатестації до них ще не дійшла, і вони не можуть бути перепризначені на будь-які посади взагалі. У зв'язку з ліквідацією міліції створена Національна поліція, яка проводить переатестацію всіх своїх співробітників силами громадських комісій, за участю волонтерів і журналістів.

Комісії працюють абсолютно прозоро, переатестація йде під контролем представників Європейської комісії та агентства ICITAP Міністерства юстиції США.

«Викликає здивування, що прес-служба Генеральної прокуратури поширює неправдиву інформацію про переатестацію, і таким чином дискредитує процес переатестації Національної поліції», - зазначила Хатія Деканоідзе.

Глава Нацполіції повідомила, що Генпрокуратура не направляла жодних офіційних запитів про дійсний статус цих співробітників в Національну поліцію, і таким чином, не могла перевірити або отримати підтвердження своєї заяви. І, тим не менш, дане повідомлення було опубліковано.

«Поширюючи неперевірену неправдиву інформацію про проведення переатестації та реформи Національної поліції, прес-служба Генпрокуратури підриває довіру до діяльності всіх правоохоронних органів і до реформ в державі в цілому. Я вимагаю негайного спростування недостовірної інформації з боку Генеральної прокуратури України», - заявила Хатія Деканоідзе.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling