Политика

Нацгвардия полностью переходит на стандарты НАТО

25 декабря 2015 15:49

У Національній гвардії України - першій державній структурі, яка професійно переходить на стандарти НАТО - планують за два місяці провести реформу своєї управлінської системи, а за чотири - реформувати систему освіти.

Про це сказав військовий експерт, співробітник відділу стратегічного планування Головного управління НГУ Костянтин Паршин на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє Главное.

"Командування Нацгвардії України прийняло рішення про повне реформування усієї своєї структури відповідно до стандартів НАТО. Поставлено дуже серйозне, амбітне завдання - впродовж найближчих двох місяців завершити реформування структури управління і ввести нові штатні розписи. І упродовж поточних чотирьох місяців - впровадити нову систему освіти і розгорнути широке навчання особового складу", - відзначив Паршин.

За його словами, для цього вже ведеться робота з підготовки інструкторів Національної гвардії, які, у свою чергу, вже навчатимуть особовий склад. Наприкінці січня, коли буде створена структура управління, розпочнеться навчання офіцерів за новими програмами. І впродовж чотирьох місяців цей процес буде розгорнутий по усій структурі Національної гвардії.

Для цієї роботи було створено відділ стратегічного планування Нацгвардії, в який  запрошені її офіцери з досвідом міжнародної співпраці і бойових операцій, а також офіцери, що служили в ізраїльській і грузинській арміях, у багатьох напрямах ведеться взаємодія з військовими відомствами США і НАТО.

Як зазначив ще один військовий експерт, співробітник відділу стратегічного планування Головного управління НГУ Георгій Каландадзе, вже три тижні тому в Золочеві у Львівській області почали створювати структуру для підготовки солдатів за стандартами НАТО. "На першому етапі ми готуватимемо інструкторів. Потім ми впроваджуватимемо досвід, накопичений в АТО, і зарубіжний досвід згідно з новими військовими викликами. Ми сподіваємося, що до запланованих термінів будемо готові", - сказав він.

Як відзначалося, на першому етапі реформи Нацгвардії в першу чергу реформуватиметься її Головне управління, куди входять територіальні управління. Відповідно змінюватиметься структура штабів окремих підрозділів, для чого буде задіяний передовий досвід країн НАТО.

Другий етап - це створення системи навчання особового складу, починаючи з індивідуальної підготовки і закінчуючи підготовкою офіцерів вищого командного складу. Введення нових стандартів дасть можливість командирам нижчої ланки досить швидко і точно виробляти рішення у разі зміни бойової обстановки. Третє завдання - максимальне злагодження і взаємодія частин Нацгвардії з різними структурами, що входять у сектор безпеки України, а також напрацювання навичок взаємодії із структурами НАТО.    


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling