Харьков

На Харьковщине военного - сторонника "Новороссии" будут судить за попытку теракта

9 декабря 2015 19:24

Прокуратура Харківської області затвердила та скерувала до Куп'янського міжрайонного суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця, затриманого під час спроби підірвати залізничну колію. Про це повідомляє Главное з посиланням на прес-службу прокуратури.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Павла Угровецького, 39-річному військовому інкримінується закінчений замах на диверсію (ч.2. ст.15, ст.113 КК України), а також незаконного придбання та зберігання бойових припасів, вибухівки (ч.1 ст.263 КК України).

Під час досудового слідства встановлено, що влітку поточного року підозрюваний - активний прибічник ідеї створення так званої "Новоросії", вирішив дестабілізувати ситуацію в місті та області і підірвати залізничну колію на перегоні "Харків-Куп'янськ" поблизу залізничного сполучення в районі с. Грушівка.

До злочину чоловік готувався разом зі своїм 40-річним знайомим, який розділяв його політичні погляди.

Останній сприяв у підготовці до здійснення вибуху - надавав поради та вказівки щодо приведення в дію вибухового пристрою, непомітного від'їзду від місця вчинення злочину. Крім того - дав для підготовки диверсії своє авто.

На "справу" майбутній диверсант пішов без друга, один, у серпні поточного року та був затриманий співробітниками Служби безпеки України безпосередньо після закладання вибухівки.

Також вдома в обох фігурантів розслідування правоохоронці виявили патрони, ручні гранати Ф-1 та РГД, протитанкову гранату РПГ-22, підривачі та інші боєприпаси .

"Помічнику" військовослужбовця інкримінується пособництво у скоєнні злочину та незаконне зберігання боєприпасів (ч.5 ст.27, ч.2 ст.15, ст. 113, ч.1 ст.263 КК України).

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling