Харьков

В Харькове демонтировали незаконную рекламу "Відродження" с выходов метро

9 октября 2015 15:55

Сьогодні вночі та під ранок невідомі почали демонтаж реклами «Відродження» на виходах з метро. Це сталося після того, як «Самопоміч» подала скарги до міської виборчої комісії та окружного суду. «Це маленький приклад коли громада об’єднується та протистоїть свавіллю міської влади і отримує результати», - написав на своїй сторінці Facebook народний депутат Роман Семенуха (фракція  «Об’єднання «Самопоміч»).

Водночас, Харківський окружний адміністративний суд та Харківська міська виборча комісія не задовольнили скарги «Об’єднання «Самопоміч» щодо незаконного розміщення агітаційних матеріалів на комунальних об’єктах та громадському транспорті розміщених партією «Відродження».

«07 жовтня 2015 року Харківська міська організація політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» звернулась з адміністративним позовом до Харківської міської організації партії «Відродження» та Харківської міської ради про порушення порядку проведення передвиборної агітації та зобов’язання вчинити дії. Під час розгляду справи партія «Відродження» відмовилась від причетності до виготовлення та розміщення агітаційної реклами на громадському транспорті та пішохідних переходах станцій метро, зокрема, метро Наукова з назвою «Кернес за Відродження». Судді в ході розгляду даної справи наперед вирішили дану справу, поведінка окремих суддів була явно упередженою, але до винесення судом рішення так само невідомими особами було знято агітаційну рекламу з пішохідного переходу станції метро Наукова. Рішення буде оголошено о 11 годині 20 хвили», - каже юрист Евген Міліруд.

Крім того, скаргу «Об’єднання «Самопоміч» на незаконну агітацію з боку партії «Відродження» не підтримали члени Харківської міської виборчої комісії, що представляють партії «Батьківщина», Блок Петра Порошенка «Солідарність» та інші.

«Скарга мала належний вигляд та була розглянута всебічно. Однак, належної реакції комісії не було. По суті, члени комісії особисто не ознайомлювалися зі скаргою. Постанова була заготовлена заздалегідь», - вважає правозахисник.

На думку юриста, відсутність належної реакції від Харківського окружного адміністративного суду та міської виборчої комісії на явне порушення законодавства створює ґрунт для беззаконня.

«Ми будемо продовжувати наполягати на притягенні до відповідальності винних у рекламі на міському транспорті, а також перевіримо законність використання електричних стовпів для реклами «Відродження», - зазначає народний депутат Роман Семенуха. - Цікаво що міська виборча комісія не знайшла ознак порушення. І за таке рішення проголосували майже усі члени комісії включно з представниками БПП, БЮТ. Дивний збіг».

Нагадаємо, протягом останнього тижня на адресу Харківської міської організації «Об’єднання «Самопоміч» надійшло близько 80 скарг від виборців про порушення політичною партією «Відродження» виборчого законодавства, що стосуються правил передвиборної агітації.

З метою перевірки викладених у скаргах доводів «Об’єднанням «Самопоміч» було створено комісію за участю членів партії й інших довірених осіб, які здійснили кілька рейдів вулицями, в громадському транспорті Харкова та виявили, що звернення харків’ян є об’єктивними та підлягають негайному реагуванню. Якщо ви стали свідком порушення виборчого законодавства, просимо вас оперативно повідомляти про це по телефону: (057) 781 42 24.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling