Общество

В Нацгвардии создают службу военного духовенства

9 октября 2015 18:59

Процес реформування Нацгвардії сьогодні набуває нових рис. Відповідно до законодавства України  проведено структурну перебудову, в тому числі цього року в травні сформовано службу військового капеланства.

Питання реалізації військовослужбовцями права на задоволення своїх духовних потреб, а також духовна опіка – це окремий комплекс заходів, який потребує уваги.

Діяльність служби військового духовенства залишається однією з найбільш актуальних, особливо у час агресій та збройного конфлікту. За допомогою церков та на основі міжконфесійної взаємодії та порозуміння у Головному управлінні Національної гвардії України було створено службу військового духовенства. Структурно вона складається із уповноважених за взаємодію з Нацгвардією представників церков, в Головному управлінні – це служба військового духовенства, у територіальних управліннях – офіцери з питань військового духовенства, а у військових частинах душпастирською опікою займатимуться священики.

Введення у військових частинах, з’єднаннях, вищих навчальних закладах, навчальних військових частинах Нацгвардії посад військових священників (капеланів) заплановано з 2016 року .

Посадові особи з питань служби військового духовенства організовуватимуть роботу із забезпечення діяльності військових священників, міжконфесійну взаємодію, надання консультації військовому командуванню за напрямком своєї діяльності.

Керівництвом Національної гвардії України ініційовано проведення наприкінці жовтня міжнародної конференції щодо організації духовної опіки та служби військового священика в умовах збройного конфлікту. Крім представників духовенства, до участі у заході запрошено військових капеланів та військових аташе армій іноземних держав.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling