Харьков

Интеллект и образование: в Нацгвардии заботятся о досуге курсантов (фото)

6 октября 2015 19:39

Незважаючи на щоденні заняття та польові виходи, офіцери Національної академії завжди знаходять час та можливість для культурного збагачення курсантів, організовуючи для них пізнавальні екскурсії.

Курсанти-першокурсники командно-штабного факультету приєднались до чарівного світу мистецтва в одній з харківських галерей. Разом з курсовим офіцером групи старшим лейтенантом Олексієм Костіним вони відвідали осередок стародавньої релігії, світового мистецтва та видатної архітектури минулих століть. Більшість предметів, які були представлені на виставці, мають велику історичну, художню та культурну цінність. Витвори мистецтва належать до категорії рідких та унікальних екземплярів. Майбутні офіцери переглянули такі відомі експозиції, як Стоунхендж, храм фараона Рамзеса, Успенський собор та багато інших. Першокурсників вразила колекція священних ритуальних мечів, магічних статуеток та ритуальних свічників.«Найбільше мені запам’яталися експозиція храму Вогню, яка знаходиться у Греції та Храм підписів у Мексиці. Я завжди мріяв відвідати ці культові пам’ятки історії, тому дуже радий, що сьогодні випала змога дізнатися про них більше», - доповнив курсант Сергій Стрижак.

Курсанти командно-штабного факультету, які зараз перебувають на Башкирівському полігоні також не забувають про культурний відпочинок. Днями вони відвідали «Краєзнавчий музей» міста Чугуєва. Під час екскурсії курсанти ознайомилися з культурою буття наших пращурів, їхніми знаряддями праці та полювання. Також у музеї були представлені зразки національного вбрання тих часів,елементи обладнання житлових приміщень та інші історичні пам’ятки. Окрема експозиція була представлена у вигляді фотознімків,волонтерського руху, озброєння та одягу з періоду проведення антитерористичної операції.«Я дійсно задоволений тим, що незважаючи на щільний графік польового виходу, ми змогли й трохи відпочити. Сьогоднішня екскурсія була дуже цікавою та пізнавальною для всіх нас», - зазначив старший сержант Олександр Лихацький.

Курсанти першого року навчання разом з курсовим офіцером капітаном Олександром Перепеловим відвідали «Історичний музей». Озброєння та бойова техніка років другої світової війни , справили неймовірне враження на курсантів .Поринувши у світ минулого, першокурсники з цікавістю розглядали озброєння та екіпіровку, які б із задоволенням спробували їх в дії.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling