Криминал

Очередной офицер ВСУ пойман на взятке

1 октября 2015 10:35

Працівниками військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України спільно зі співробітниками Управління СБ України в Житомирській області 30 вересня 2015 року затримано майора внутрішньої служби під час отримання чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 2 500 грн. за сприяння в умовно-достроковому звільненні засудженого за навмисне вбивство.

Як виявилося, старший інспектор міжрайонної кримінально-виконавчої інспекції Житомирської області майор внутрішньої служби налагодив механізм систематичного отримання неправомірної вигоди від засуджених осіб за сприяння у вирішенні питань щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання та виконання обов’язків засуджених осіб по щомісячному проходженню реєстрації у кримінально-виконавчій інспекції.

З цією метою зазначена особа фіктивно влаштовувала засуджених до органів місцевої влади з метою отримання фіктивних документів, що слугували у подальшому підставою для умовно-дострокового звільнення вказаних осіб.

Відомості   щодо зазначеного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням).

Наразі вирішується питання щодо обрання стосовно останнього запобіжного заходу – тримання під вартою та відсторонення від посади.

На даний час по провадженню проводяться невідкладні слідчі дії.

Довідково:
Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling