Общество

В Нацгвардии рассказали, как борются за психологическое здоровье солдат

28 сентября 2015 13:10

28 вересня в Українському кризовому медіа-центрі на прес-брифінгу підполковник Сергій Чижевський, старший офіцер психологічної служби Національної Гвардії України, розкрив основні проблемні питання щодо організації та проведення заходів з психологічної реабілітації (абілітації) військовослужбовців НГУ – учасників АТО.

Сьогодні питання психологічної роботи з бійцями Нацгвардії є особливо актуальним, оскільки умови виконання службово-бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції значно відрізняються від завдань мирного часу. Військовослужбовці зазнають впливу бойових стрес-факторів, що впливає на їх поведінку вже у мирних умовах.

Тому в Національній гвардії за час конфлікту встановлено чітку систему психологічної роботи з військовослужбовцями та членами їх сімей, яка постійно вдосконалюється, доповнюється новими формами та методами роботи, які спеціалісти НГУ отримують від іноземних та вітчизняних фахівців та апробують на практиці.

«Сьогодні Національна гвардія співпрацює із психологами з таких країн, як Ізраїль, США, Франція, Латвія, Литва, Естонія. Фахівці НГУ не тільки черпають досвід іноземних колег, але і ділиться своїми напрацюваннями, отриманими за час бойових дій», – відзначив Сергій Чижевський.

Зокрема, психологами Нацгвардії застосовується «Програма декомпресії SAS (Закінчення місії)» в ході якої боєць проходить програму відновлення, реабілітації. Після завершення програми він може успішно адаптуватися до звичайного мирного життя.

Також ведеться робота з членами сімей військовослужбовців для їх підготовки до правильного спілкування з бійцями, які побували у зоні бойових дій, адже після повернення військовослужбовці можуть неадекватно реагувати на звичні раніше речі. Так, 90-98% учасників АТО потребують психологічної реабілітації.

За словами військового психолога, належна професійно-психологічна підготовка зменшує психогенні втрати у 7 разів.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling