Харьков

Выборы по-харьковски: Кернес уже задействовал админресурс (фото)

21 сентября 2015 13:34

Передвиборна кампанія в Харкові стартувала за місяць до офіційного старту, передбаченого законом.

Про це йдеться в матеріалі «Харків на старті передвиборчої кампанії», опублікованого на сайті «Опори».

Активісти «Опори» констатують, що партія «Відродження», яку на місцевих виборах очолив діючий мер міста Геннадій Кернес, використовує в своїй агітації міський комунальний транспорт.

Автор матеріалу акцентує увагу на написах в комунальному транспортів «Відродження» без згадки, що це бренд політичної партії, однак на фоні білбордів з рекламою однойменної політичної партії. «Практика для Харкова традиційна, і, мабуть, не заборонена, якби не ознаки політичної реклами із залученням комунального транспорту», - йдеться у статті.

Нагадаємо, що «відповідно до п. 6, ч. 9, Ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів».

Також «Опора» звертає увагу на використання Геннадієм Кернесом в виборчій кампанії комунального каналу «Харьковские известия», вбачаючи в цьому «явні ознаки політичної агітації, політичної джинси та медійного адміністративного ресурсу».


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling